• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Uğur’a Plaket

Başkan Uğur’a Plaket
Tarım ve hayvancılığa katkılarından dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'a plaket verildi.

Tarım ve hayvancılığa katkılarından dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'a plaket verildi.

Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren kamu, sivil toplum kuruluşu ve üretici birliklerinin oluşturduğu Balıkesir Tarım Platformu; Tarım Haftası kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret etti. Balıkesir Tarım Platformu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ve hayvancılık alanında başta; zeytin sineğiyle mücadele, soğuk süt tankı, polen tuzaklı kovan altlığı, sera örtüsü, yem seleksiyon makinesi, buzağı kulübesi, mobil yem analiz makinesi dağıtımı gibi hizmet ve projelere dikkat çeken Balıkesir Tarım Platformu, katkılarından dolayı Başkan Uğur'a plaket verdi. Tarımın başkenti Balıkesir'de tarımı marka hale getirmek için desteklere devam edeceklerini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir'de tarım ve hayvancılık son teknolojinin kullanılmasını, bu potansiyelimizi iyi kullanmak istiyoruz. Bu zamana kadar Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiğince tarım ve hayvancılık sektörünü destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

KAZ DAĞLARI'NIN BALI TÜRKİYE MARKASI OLACAK

Balıkesir'in tarım ürünleri bakımından zenginliğine dikkat çeken Başkan Ahmet Edip Uğur, bal üretiminde farklı bir projenin altına imza atmak istediklerini söyledi. Kaz Dağları'nın balını Türkiye markası haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Uğur, "Arıcılarımıza polen tuzaklı kovan altlığı desteği verdik. Şimdi örnek bir arıcılık yapmak istiyoruz. . Arıcılarda görsün, bal üretiminin, polen veriminin nasıl artırıldığını. Katma değeri yüksek ürün üretmek gerekir. Düz arıcılıkla olmuyor bu iş. Kaz Dağları'nın balını Pervari Balı gibi tüm Türkiye'ye tanıtıp marka hale getirmeliyiz. Sonuçta Kaz Dağları'nda 300 çeşit endemik bitki var ve bu özelliği bölgeyi farklı kılıyor" dedi.

Balıkesir'deki süt üretimi konusunda üretici birliklerinden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hayvan sayısından ziyade mevcut hayvan varlığından elde edilen süt üretiminin arttırılması gerektiğinin altını çizdi. Hayvancılıkta teknoloji kullanımıyla üretimin arttırılabileceğini kaydeden Başkan Uğur, "Günlük süt üretimini arttırmamız lazım. Şu anda bir inekten günde 15 kilo süt alınıyor. Avrupa'da bu oranın 30 litre. Teknolojiyi iyi kullanırsa verimi de üst seviyelere çıkarırız" dedi.

Balıkesir'e merkezi hükümetin verdiği tarımsal destekler konusunda da bilgi veren Başkan Uğur, "Balıkesir, Türkiye nüfusunun yüzde 1.5'nu oluşturuyor. Ancak tarımsal desteklerin yüzde 2. 5'ni alıyor. Bu desteklerden azami şekilde istifade ediyoruz. Balıkesir, şu anda hayvan başına alınan destek en fazla il. Bunun böyle devam etmesini diliyoruz" dedi.

Başkan Uğur’a Plaket

Başkan Uğur’a Plaket

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim