• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Tiryaki, değişen Altındağ’ı anlattı

Başkan Tiryaki, değişen Altındağ’ı anlattı
Altındağ'da gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümü yurt içi ve yurt dışında farklı platformlarda anlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki,...

Altındağ'da gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümü yurt içi ve yurt dışında farklı platformlarda anlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, deneyimlerini bu sefer Siyasal Vakfı üyeleri ile paylaştı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunlarının oluşturduğu Siyasal Vakfı üyeleri ile İstanbul'da bir araya gelen Başkan Tiryaki, yaptığı sunumla büyük beğeni topladı.

Siyasal Vakfı'nın 25'inci yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Vefa Konuşmaları" konferanslarının 8'incisinin konuğu olan Başkan Tiryaki "Yerel yönetimlerde değişim" başlıklı sunumuyla katılımcılara değişen Altındağ'ı anlattı.

"Altındağ, 10 yıl önceki Altındağ değil"

Başkan Tiryaki değişen Altındağ'ı fotoğraflarla gözler önüne serdiği sunumda, önce belediyenin kurumsal yapısının nerden nereye geldiğini gözler önüne serdi,ardından Altındağ'daki kentsel dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere sosyal projeler ve dev yatırımları da katılımcılara anlattı. Altındağ'da yıllardır büyük bir mücadele verdiklerini, fiziki değişimle birlikte zihinlerde de değişim başlattıklarını vurgulayan Başkan Tiryaki, Altındağ'ın 10 yıl önceki Altındağ olmadığını vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetin kuruluşuna ve Cumhuriyet'in simgesi olan çok sayıda esere ev sahipliği yapan, 1930'larda 40'larda Ankara dediğinizde akla gelen ama sonraki yıllarda çarpık kentleşme ile büyük sorunlarla boğuşan, insanların yaşamaktan uzak durduğu bir yerdi Altındağ Bugün ise Altındağ, Türkiye'de kültürel varlıklarına sahip çıkan, turizm zenginlikleri ile dikkat çeken, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir yere dönüştü."

"Huzurlu bir toplum, kültür ve sanatın müşterisi olmaktan geçer"

Başkan Tiryaki, Altındağ'ı dünyaya tanıtan projeler Hamamönü, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Altınköy Açık Hava Müzesi'nin yapılış süreçleri ve Ankara'da nasıl marka haline gelindiğini de anlattı. Başkan Tiryaki, konuşmasında, "Huzurlu bir toplum, kültür ve sanatın müşterisi olmaktan geçer" diyerek, kültüre, sanata ve bu alanlarda yapılan yatırımlara ne kadar önem verdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim