• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Sarıoğlu’nun, Gazeteciler Günü Mesajı

Başkan Sarıoğlu’nun, Gazeteciler Günü Mesajı
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü dolayısıyla mesaj yayımlayan CHP Battalgazi İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, Malatya basınının Çalışan...

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü dolayısıyla mesaj yayımlayan CHP Battalgazi İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, Malatya basınının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu, basının, çalışanıyla, çalıştıranıyla bir bütün olarak her daim halka yararlı olma amacında olduğunu kaydetti.

Sarıoğlu mesajının devamında, "Milli Birlik Komitesi, 4 Ocak 1961 yılında yürürlüğe giren 212 sayılı Kanunla 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetleri Düzenleyen Kanun'da çalışanlar yararına önemli değişiklikler yapmış, ancak bu değişiklik çalıştıranlar tarafından tepkiyle karşılanmış ve dokuz gazete sahibi (Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul, Yeni Sabah) üç gün gazetelerini çıkarmama kararı almışlar, çalışanlar ise buna karşılık, sendika önünde toplanarak vilayete kadar bir yürüyüş yapmışlar ve İstanbul Gazeteciler Sendikası öncülüğünde Genel Yayın Yönetmenliğini Abdi İpekçi'nin yaptığı Basın adını verdikleri gazeteyi boykot süresince, 11,12,13 Ocak tarihlerinde çıkarmaya karar vermişler ve çıkarmışlardır. İlk günkü gazetenin başlıklarından biri "Daima Halkın Hizmetindeyiz" olmuştur. Gerçekten de basın, çalışanıyla, çalıştıranıyla bir bütün olarak her daim halka yararlı olma amacındadır. Kimi basın organlarının varlık nedenlerine aykırı olarak ana yoldan çıkıp sapakta yol almaları bu gerçeği değiştiremez. Ayrıca, bu günü fırsat bilerek ve tutukevindeki gazetecilerin varlığını dikkate alarak basın ceza soruşturmalarının, illerde kurulacak Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, Baro Başkanı, Basın Örgütü Başkanları ve kıdemli gazetecilerden oluşacak bir kurulun iznine bağlanacağı ve kararlara, Ankara'da kurulacak Yüksek İtiraz Kurulu'na itiraz edilebileceği bir sistemin kurulmasını öneriyorum. Bu düşüncelerle Malatya basının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim