• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Şahin, düzenlenen panelde Gastroantep’i anlattı

Başkan Şahin, düzenlenen panelde Gastroantep’i anlattı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV) koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV) koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ile Türk Hava Yolları (THY) gibi çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle üzenlenen 1'inci Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep), etkinlikleri Fıstık Parkını panayıra çevirdi.

Gastronomi festivali ile doyumsuz bir hafta sonu yaşanan Gazi şehirde, kurulan stantlar, yemek yarışmaları, konserler ve panellerle renklendi. Dünyanın dört bir tarafından gelen konukları yalnız bırakmayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, düzenlenen panellere katılarak, uluslararası gastronomi festivalinin hedef ve amaçlarını anlattı.

Yemek, gıda ve gastronomi fotoğrafçısı Gökmen Sözen tarafından düzenlenen "Profesyonel Mutfaklarda Yerel Ürünlerin Yeri" ana başlıklı panelde konuşan, Aylin Yazıcıoğlu, Cihan Çetinkaya, Maksut Askar, Mehmet Gök ve İrfan Önal gibi mutfak sanatında kendini ispatlamış şefler, yerel ürünlerin mutfaklarda daha fazla yer tutması gerektiğini vurguladı.

Kadınların daha fazla gastronomi alanında kendisini hissettirmesini isteyen şefler, Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivalini düzenleyenlerin başında kadın olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bulunduğunu hatırlattı.

Tarihçi yazar Ahmet Ümit'in moderatörlüğündeki "Gaziantep'in Gastronomi Elçileri" adlı panele katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nadir Güllü, Nuri Develi, Tahir Tekin Öztan, Hamdi Arpacı'yla birlikte gastronominin başkenti Gaziantep'in tanınırlılığını yükseltmenin yöntemlerini ele aldı.

Başkan Şahin katılımcılara, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV)'in ev sahipliğinde çok sayıda kurum ve kuruluşların desteğinde Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali fikrinin nasıl doğduğunu anlattı.

Festivalle, +tarihin verdiği birikimini güneş ve toprak ile harmanlayarak zengin bir mutfak kültürünü ortaya çıkaran Gaziantep'in, bu zenginliğini uluslararası arenaya taşıyacaklarını aktaran Şahin, 40 ülkeden 41 şefin katılımıyla büyük bir festivale ev sahipliği etmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Tarihi cami, kilise ve havralarıyla muazzam bir tarih ve kültür zenginliğini barındıran Gaziantep'in, UNESCO'nun Dünya üzerinde titizlikle seçtiği Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılan 116 şehirden biri olmayı başardığını hatırlatan Şahin, Antep sofrasını zenginleştiren yemeklerin hikâyesini tüm dünyaya hem anlattıklarını hem de tattırdıklarını bildirdi.

İstanbul'da tanınmış Antep restoran sahipleri olan panelistler ise, gerek İstanbul'da gerekse tüm Dünya'da Gaziantep sofrasının daha fazla öne çıkması için Gaziantep'in itici bir güç olması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, panelin ardından günün anısına panelistlere hediye verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim