• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Başkan Şahan’dan 15 Temmuz mesajı

Başkan Şahan’dan 15 Temmuz mesajı
Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, 15 Temmuz Darbe girişimi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, 15 Temmuz Darbe girişimi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, 15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisinde örgütlenmiş olan FETÖ/PDY terör örgütünün savaş uçakları, helikopter ve tanklarla kanlı ve çılgın bir darbe girişiminde bulunduğunu söyledi.

Salih Şahan açıklamasında, "Darbeye karşı çıkmak üzere sokaklara inen vatandaşlarımızın üzerine tankları sürülmüştür. Ankara ve İstanbul'da, Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, emniyet ve kamu binaları ile darbeye karşı çıkan insanları savaş uçaklarıyla bombalayan FETÖ, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da suikast girişiminde bulundu.

Darbe girişimi özellikle halkımızın canı pahasıyla karşı koymasıyla başarısız olmuştur. Ancak bu hain darbe girişimi sırasında 173 sivil, 62 polis ve 5 asker hayatını kaybetmiştir. Darbecilerin saldırısında ayrıca bin 491 kişi de yaralanmıştır. Bu vesileyle, bir kez daha insanlık dışı bu kanlı darbe girişimini lanetliyor, şehit düşen sivillerimize, polislerimize ve askerlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Darbe girişimi başarılı olsaydı, binlerce masum insan hayatını kaybetmiş, demokrasi ve özgürlükler ortadan kaldırılmış ve Fetullah Gülen'in sapkın dini görüşleri çerçevesinde askeri bir diktatörlük kurulmuş olacaktı. Bu çağ dışı darbe girişimine farklı düşünceden toplumun bütün kesimleri; siyasal partiler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, medya ve iş dünyası şiddetle karşı koymuşlardır. Gelinen noktada kanlı darbe girişimi bastırılmış, devlet kurumları büyük oranda olağan işleyişine dönmüştür.

Bu tür hain darbe girişimlerine maruz kalmamak,demokrasimizden ve özgürlüğümüzden ödün vermemek için tüm toplumumuzun her zaman olduğu gibi Devletimize,Bayrağımıza,Vatanımıza sahip çıkarak birlik ve beraberlik içerisinde olmaları çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim