• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Polat’ın Kandil Mesajı

Başkan Polat’ın Kandil Mesajı
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat mesajında, tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Polat, "Miraç mucizesi, sevgili Peygamber Hz. Muhammed Mustafa (SAV) yaptırılan mukaddes bir yolculuğu, manevi yükselişi ve huzur-u ilahiye kabul edilişi ifade etmektedir. Miraç mucizesinde de Peygamberimiz aracılığıyla insanlığın kurtuluşu için bizlere önemli görev ve mesajlar var. Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Bu özel günler ve anlar birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, barışın, dayanışma ve muhabbetin özlemiyle tutuşan gönüllerin huzura erdikleri anlardır. Bu özel gün ve anlarda ellerimizi semaya açıp Cenab-ı Allah'a dua edelim. Bizler yaşamımızın her alanında ve zaman dilimlerinde yaptığımız ve yapacağız her şeyin hesabını vereceğimizi biliyoruz. Her anımızın Allah'ın gözetim ve denetimi altında olduğu bilinç ve şuuru içerisinde hareket edersek, hayatımızın farklı bir anlamı olur. Bu farklılıkla anlam kazanan hayatımız zirveye ulaşır, önemli ve anlamlı günlerimiz kendimizi yenilememiz için büyük fırsatlara dönüşür. Dinimizin direği olan namaz Miraç'ın hediyesidir ki aynı zamanda müminin miracı da namazdır. Peygamber Efendimiz Miraç'ta vasıtalardan arınmış olarak Allah ile nasıl karşı karşıya geldiyse, mümin de namazda vasıtasız olarak doğrudan doğruya rabbinin huzuruna çıkar. O'nun sonsuz affından, merhametinden, faydalanmamız dileğiyle, okuyacağımız duaların ve kılacağımız namazlarımızı Cenab-ı Allah'ın kabul etmesini niyaz ederim. Bu duygularla Miraç Kandili'ni en içten dileklerimle kutluyor, dualarımızın kabul görmesini, Müslümanların, birlik ve beraberliğine, milletimizin ve bütün insanlığın huzur ve saadetine vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ve niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim