• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Mehmet Başer: Üreticiler Elektirik Faturalsrından Dertli

Başkan Mehmet Başer: Üreticiler Elektirik Faturalsrından Dertli
Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başer, kayısı üreticilerinin sulama için kullandıkları elektrik enerjisi nedeniyle elektrik dağıtım şirketinin...

Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başer, kayısı üreticilerinin sulama için kullandıkları elektrik enerjisi nedeniyle elektrik dağıtım şirketinin yaptığı faturalandırma, kesme-açma işlemlerin üreticileri mağdur ettiğini söyledi.

Başkan Başer, yaptığı açıklamada kayısı üreticilerinin elektrik dağıtım şirketinin uygulamaları nedeniyle sıkıntılar yaşadığını belirtti. Elektrik dağıtım şirketinin, bahçelerde kullanılan enerji için kış döneminde fatura hazırladığını, bu aylarda şehir merkezinde yaşayan çiftçilerin bu faturaları görmediğini anlatan Başer, daha sonra faturalar nedeniyle elektriğin kesildiğini, ayrıca icra takibi gibi uygulamalar yapıldığını dile getirdi. Çiftçilere ayrıca masraflar çıkarıldığını vurgulayan Başer, "AKSA Dağıtım Şirketi bizim elektriğimizi sağlıyor. Bu tamamen çiftçilerimizin başına bela oldu. Bunun onlarca örneği var. Mesela kendimden örnek vereyim. 1990'da 40 liraya, 8-10 hayvan satarak abonelik yaptım. Geçen sene iki fatura ödenmemiş diye o da kışın bahçesinin başında değilken iki fatura yazılmış. Yazılan faturaları çiftçi görmüyor. Faturalar yazılıp panoya bırakılıyor. O dönemde zaten çiftçi şehirdeki evinde yaşıyor. 6 ay sonra bahçesine gidiyor. İki fatura ödenmemiş diye abonelik iptal ediliyor. Daha sonra borç için icra takibi başlatılıyor. Elektrik borcunun yanında avukat masrafı çıkıyor. Daha sonra abonelik yenileme iptal işlemleri yaptırılıyor. Benden bin TL yeniden para istediler abonelik için. Böyle bir zulüm dünyanın hiçbir yerinde yok. Bunu defalarca dile getirdik, siyasilerimize söyledik bir türlü çözüm bulamadık" ifadelerine yer verdi.

Bahçede kullanılan enerji için yılda iki dönemde faturalandırma yapılmasını öneren Başer" TEDAŞ döneminde faturalar Eylül ayında falan yazılıyordu. Şimdi ise ne zaman denk gelirse o zaman yazılıyor. Bunu iki taksit halinde faturalandırılma yapılsa sıkıntılar yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim