• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Kocamaz, Gazetecilerle Buluştu

Başkan Kocamaz, Gazetecilerle Buluştu
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mersinli gazetecilerle yemekte buluştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mersinli gazetecilerle yemekte buluştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Navona Otel'de düzenlediği akşam yemeğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ile yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanları katıldı.

Basın mensupları ile sohbet eden Başkan Kocamaz, gecede yaptığı konuşmada, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğine, medyanın özellikle de Anadolu basınının bu zorlu süreçte oluşan kargaşadan olumsuz etkilendiğine işaret etti.

Dili, dini inancı ne olursa olsun bu kentte yaşayan herkesin Mersin'e sahip çıkmak zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, "Başka Mersin yok, hepimiz Mersin'e sahip çıkmak zorundayız. Gidecek başka yerimiz de yok. Zaman zaman fikir ayrılıklarına düşebiliriz ama dışarıya karşı birlik olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz. Fikirleri tartışmalı, Yenice'den Anamur'a kadar bu kenti sahiplenmek ve sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Anadolu basının yaşadığı sıkıntılara da değinen Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü; "İşiniz zor, çünkü bir tarafta büyük patronların sahip olduğu medya grupları, diğer tarafta ise kendi yağıyla kavrulmaya çalışan basınımız var. Hepiniz çok şerefli bir meslek icra ediyorsunuz. Bizler yerel yönetimler olarak herkese destek vermek, eşit mesafede yaklaşmak zorundayız. Toplumun içerisinde her çeşit insan var. Biz hiç bir zaman eleştiriye karşı değiliz. Eleştiri hakaret seviyesine ulaşmadığı sürece kendimizi sorgular, yanlış yaptığımız bir şey var ise, bunu düzeltir ve bundan gurur duyarız."

Toplumda gazetecilere yönelik bir güven sıkıntısı yaşandığına da dikkat çeken Başkan Kocamaz, "Her meslekte olduğu gibi basın camiasında da meslek ilke ve onurunu düşünmeden, bilgi birikiminden yoksun bazı kişiler, gazetecilik mesleğine leke düşürmektedir. Bugün gazetecilik mesleği hiçbir işi yapamayanların mesleği olmuştur. Basın camiası yanlış işlere girişenleri ayırmalı ve tavır koymalıdır. Bu yapıldığı takdirde Mersin basını olarak her zaman şikayet ettiğiniz sıkıntılardan kurtulmuş olursunuz" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin asli görevinin kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, geçtiğimiz günlerde iktidar partisi il başkanının yaptığı açıklamaları örnek göstererek, "İktidarın bize yardım etmediği için hizmet üretemediğimizi söylediğimiz iddia edilmiş. Bizler hep söyledik; Mersin 81 vilayet içerisinde vergi sıralamasında altı, Ankara'dan alınan hizmetler açısından

21'nci sırada yer alıyor. Hiçbir belediyeye İller Bankası'ndan ya da genel bütçeden gelen pay olarak özel bir ayrıcalık yapılamaz. Ama iktidar partisinin il başkanı da konunun doğruluğunu sorgulamaksızın "Başkan Kocamaz yalan söylüyor, aslında bir buçuk yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne şu kadar pay geldi" şeklinde açıklama yapıyor. O pay zaten bizlere yasal olarak geliyor, biz de onu halkın hizmeti için kullanıyoruz. Böyle yalan yanlış haberlerin gündeme taşınmasını iyi niyetli bir davranış olarak değerlendirmemiz mümkün değildir. Bu ve bunun gibi asılsız haberler halkı yanlış yönlendiriyor" şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, Gazetecilerle Buluştu

Başkan Kocamaz, Gazetecilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim