• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Keskin’den Gazeteciler Günü Mesajı

Başkan Keskin’den Gazeteciler Günü Mesajı
Saadet Partisi Van Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Keskin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Saadet Partisi Van Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Keskin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Keskin, yayınladığı mesajda, "Açık bir toplumun oluşumuna önemli katkılar sunan basın mensupları, aynı zamanda herkesin kendi düşüncesini kolayca ve rahatça belirtmesine, her fikrin açıkça toplumda yer bulmasına, insan hakları ve daha birçok önemli konuda toplumun bilinçlenmesine vesile olmaktadır. Gelişmiş ve açık bir toplumun tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanmasında basının yeri yadsınamaz bir gerçektir. 10 Ocak 1961, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bugün, "Çalışan Gazeteciler Günü" ya da "Gazeteciler Bayramı" olarak anılıyor. 55 yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, basın çalışanları sadece basın özgürlüğü açısından değil iş güvencesi başta olmak üzere özlük hakları açısından da ciddi problemlerle karşı karşıyadır. 12 Eylül düzeni ile birlikte gazetecilerin - yayıncıların toplu sözleşme düzeni kullanılamaz hale getirilmiş, sendikal hareket işlevsiz duruma sokulmuştur. İş güvencesi medya patronlarının insafına terk edilmiştir. Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeydedir. Gazetecilerin karşı karşıya bulunduğu sorunların bir an evvel çözülmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, sağlıklı bir çalışma ortamının sağlanması şarttır. Ancak o zaman Çalışan Gazeteciler Günü anlamlı hale gelecektir. Toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren basın mensupları ve çalışanlarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sağlık ve başarılar dileyerek, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim