• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Keleş "Basın Her Şart Altında Görev Yapıyor"

Başkan Keleş "Basın Her Şart Altında Görev Yapıyor"
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Düzce'de görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Düzce'de görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olduğunu belirten Başkan Mehmet Keleş "Günümüzde basın mensupları her şart altında görev yapmaktadır" dedi.

Düzce Belediyesi Basın Birimi organizasyonu ile Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Erguvan Sosyal Tesisleri'nde dayanışma yemeği düzenlendi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu dayanışma yemeğine Düzce'de görev yapan gazeteciler katıldı.

BAŞKAN TEK TEK İLGİLENDİ

Başkan Mehmet Keleş ile Basın Danışmanı İlkay Karabulut Keleş, dayanışma yemeğinde basın elemanları ile tek tek ilgilendiler ve sohbet ettiler. Başkan Mehmet Keleş, basının önemine değindi ve "Bağımsız ve özgür basın demokratik bir hukuk devletinin en önemli ögelerinden biridir. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez" dedi.

"BASIN DEMOKRASİNİN VAZ GEÇİLMEZ GEREKLERİNDENDİR"

Basının her tür şart altında çalıştığını belirten Başkan Mehmet Keleş, "Basın, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesidir. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. Günümüzde birçok basın mensubu çok zor koşullar altında görev yapmakta ve mesleğinin doğası gereği büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır. Basın çalışanlarının, her konuda rahat, özgür, bağımsız ve güvence altında görev yapması, hepimizin ortak dileği ve sorumluluğudur. Bunun yanı sıra basınımız görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır. Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Düzce'de de basın emekçilerinin başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün basın mensuplarımızın 10 Ocak Basın Çalışanları Gününü kutluyorum" dedi.

Başkan Keleş "Basın Her Şart Altında Görev Yapıyor"

Başkan Keleş "Basın Her Şart Altında Görev Yapıyor"

Başkan Keleş "Basın Her Şart Altında Görev Yapıyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim