• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Keleş "Basın Fedakarca Görev Yapıyor"

Başkan Keleş "Basın Fedakarca Görev Yapıyor"
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, basın mensuplarının kamuoyunun vazgeçilmez bir...

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, basın mensuplarının kamuoyunun vazgeçilmez bir aktörü olduğunu vurguladı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı nedeniyle yayımladığı mesaj yayınladı. Başkan Keleş mesajında "10 Ocak 1961 yılında basın sektöründe çalışan gazetecilerin çalışma hakları ve basın özgürlüğü için "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak ilan edildi. Bu hareket aslında, basın hakları ve özgürlüklerine getirilen kısıtlamalara bir tepki olarak gelişti. Bugün artık her kişi ve kuruluş, basının bağımsız verme özelliğinin demokrasinin bir gereği olduğunun bilincindedir. Basın mensupları haberleriyle, köşe yazılarıyla şehre ayna tutuyorlar. Dolayısıyla her bir basın mensubu kamuoyunun bir aktörüdür. Düzce'nin çıkarları doğrultusunda sorunları dile getirmekte ve çözümü için yol gösterici olabilmektedir. Bu açıdan bakıldığında, basın her ülkede yönetim ve halk arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Düzce'nin geleceğine katkı sağlamak adına çalışan bir belediye başkanı olarak tüm içtenliğimle ifade etmek isterim ki Düzce'nin geleceğine, büyüyen ve gelişen kimliğine fayda sağlayan bir meslek grubu da gazeteciliktir. Fedakarca görevini yerine getiren basın çalışanlarımız meslek etiği çerçevesinde yalnızca kamuoyuna doğru ve tarafsız bilgi vermekle kalmıyor, aynı zamanda şehrin geleceğine de yön veriyorlar. Halkı her konuda bilgilendirmek gibi önemli bir görevi yerine getirebilmek adına gece gündüz, kar kış, yağmur çamur demeden fedakar bir çalışma örneği sergileyen başta Düzceli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın çalışanlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim