• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Hürriyet, Halkavi problemi için esnafla buluştu

Başkan Hürriyet, Halkavi problemi için esnafla buluştu
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yaklaşık 2 yıldır Halkevi bölgesinde yaşanan sorunlara el atmak için bölge esnafıyla bir araya geldi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yaklaşık 2 yıldır Halkevi bölgesinde yaşanan sorunlara el atmak için bölge esnafıyla bir araya geldi.

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 2018 yılında dükkanların yıkılmasının ardından yaklaşık 2 yıldır atıl bir durumda kalan ve tüm cazibesini kaybeden Halkevi meydanının canlandırılması için bölge esnafıyla buluştu. Başkan Hürriyet'e İzmit Belediyesi Başkan Vekili Hakan Tanta, Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, Muhtar Hizmetleri Masası Koordinatörü Süleyman Şen, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri, Necat Çakır, Ertuğrul Malçok, Tuncay Aşkın eşlik etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Halkevi Meydanı için proje geliştirdiklerini fakat Büyükşehir Belediyesi'nin bu projeye izin vermediğini ifade etti. Başkan Hürriyet buna rağmen kavga etmeden Halkevi Meydanı sorunun çözmek istediklerini kaydetti.

Bölgede mülkiyet problemi yaşandığını kaydeden Hürriyet, "Bu bölgenin yeniden meydana kavuşturulması konusu bizim seçim dönemimizde ilgi alanımızdaydı. Bu alan için konuşursak bu bölgenin mülkiyet problemi var. Burada bir bölüm daha önceden İzmit Belediyesi'nin mülkiyetindeymiş ancak borçların ödenmesi karşılığında SGK'ya devredilmiş. Burada bir bölüm SGK'ya ait, bir bölüm ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ait olarak gözüküyor. Biz buna rağmen Halkevi Meydanı için proje geliştirdik. Biz esnaf isterse bu projeyi yapmak istiyoruz. O yüzden sizle bir araya gelip bu konuyu konuşmak istedik. Projelerimizi sizin fikirleriniz doğrultusunda oluşturarak bu kenti birlikte yönetiyoruz" dedi.

Esnafa projenin içeriği hakkında bilgi veren Başkan Hürriyet, "Projemizde yeşil alanlar ağırlıkta olacak. Alanın doğallığını bozmadan, insanlarımız için vakit geçirecek bir alan oluşturmayı düşünüyoruz. Yeşilin ve ağacın bol olduğu hem park hem de meydan olarak kullanılabilecek bir proje düşündük. Hem güvenlik hem de temizlik açısından oldukça güvenli bir park tasarladık. Işıklandırmasıyla birlikte akşam saatlerinde de vatandaşların güvenli ve rahat bir şekilde vakit geçirebileceği bir alan oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Alandaki projelerini Büyükşehir Belediyesi'ne ilettiklerini ifade eden Hürriyet, "Biz buradaki sorunu kavga ederek değil, uzlaşı yöntemiyle çözeceğiz. Bu kenti birlikte yönetiyoruz. Bu alanın projesini kimin yaptığı hiç önemli değil. Yeter ki bu bölgede yer alan vatandaşların, esnafların talepleri yerine getirilsin. Biz buranın eski güzelliğine, eski hareketliliğine kavuşmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim