• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Günaydın, festival ve fuar öncesi firma temsilcileriyle buluştu

Başkan Günaydın, festival ve fuar öncesi firma temsilcileriyle buluştu
Isparta Belediyesi'nin 11-15 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenleyeceği Gül Festivali ve Fuarı'nın, fuar bölümünde yer alacak olan Ispartalı firmalar...

Isparta Belediyesi'nin 11-15 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenleyeceği Gül Festivali ve Fuarı'nın, fuar bölümünde yer alacak olan Ispartalı firmalar bir araya geldi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın başkanlığında bir araya gelen firmalar ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Dünyada ilk kez bir Gül Fuarı düzenlenirken, Isparta Belediyesi'nce düzenlenecek program Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 40 firmanın katılacağı fuarın, 20 firması Isparta merkezinde yer alırken, diğer 20 katılımcı ise Türkiye ve Dünya çapındaki firmalardan oluşacak. Gıda, gülyağı ve kozmetik ile ambalaj sanayinin yer alacağı fuarda, gülfidanından, gülyağına, kozmetik ve gıdaya yolculuk yapılacak. Fuarda yer alacak firmalar için müşterileri ile karşılıklı iş alışverişinde bulunulması amacıyla görüşme odaları oluşturuldu. Yine fuarda koku atölyesi de kurulacak. Türkiye'nin en ünlü koku uzmanlarından Bihter Türker Ergül de fuarda özellikle Ispartalı firmalarla birlikte ve diğer katılımcılara parfüm üretme teknikleri, koku yapma noktasında hem seminerler verecek hem de firmalarla bire bir çalışarak yardımcı olacak.

Başkan Günaydın: "Bu yılki etkinlikler çok daha farklı olacak"

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yılki etkinliklerin çok daha farklı olacağını ve bunun Festival ve Fuar olarak iki ayrı bölümde yapılacağını söyledi. Isparta'nın baş tacı gülün şehir için büyük bir nimet ve daha fazla istihdam oluşturacağına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bugün Isparta'da üretici konumunda bulunan kozmetik, gülyağı ve gıda üreticileri ile bir araya geldiklerine değindi. Birkaç yıl sonra Isparta'nın çok daha gül üretimi ve ürün bakımından çok daha farklı noktalara ulaşacağına inandığına değinen Günaydın, Gül Festivali ve Fuarının Isparta'ya büyük bir değer katacağını kaydetti. Gökkubbe'deki Gül Fuarında tüm stantların dolduğuna işaret eden Başkan Günaydın, "Bu bir başlangıç, bu ömür boyu sürecek. Isparta'nın gülle ilgili girdisini tahmin edilemeyen rakamlara ulaştırma hedefindeyiz. Başarılı olunca gülün ve kozmetiğin merkezi Isparta olacak. Isparta'mız en güzel gül ve gülyağı üretiminin merkezidir. Fuarımız öncesinde gıda, kozmetik ve gülyağı üreticilerimizle karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Isparta'mızın markalaşmasına büyük katkı sağlayacak olan bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Isparta'mız için ortaya koyduğumuz yüksek ideal ve hayali hep birlikte gerçekleştireceğiz. Isparta'mızın gül alanında büyük bir ekonomik boyuta ulaşmasını temenni ediyorum" dedi.

"Benim değil, Isparta'nın projesi"

'Derdimiz üretmek ve ihraç etmek" diyen Belediye Başkanı Günaydın, gülü Isparta'nın milli ekonomisi haline getirmek istediklerine değinerek, "Bu benim değil, Isparta'nın projesi" görüşlerinde bulundu.

Berber: "Artık bir liralık gülden kurtulalım"

Üretici firma sahibi Mustafa Berber de, "Başkanımız çok önemli konulara değindi. Başkanımız aynı zamanda bizim tercümanlığımızı yaptı. Hak'kın ve halkın yanında duran başkan olarak tanıyorduk, şimdi daha iyi tanıdık. Dik duruşuyla, her zaman önderimiz rehberimizdi, gülle ilgili fikirlerini duyunca çok daha fazla memnun oldum. Isparta'mızın önüne artık kimse geçemez, hele böyle bir başkanımız ve üreticilerimiz olduğu sürece. Projelere önem verelim, aile olalım her zaman sohbet edelim. Artık bir liralık gülden kurtulalım. Fonksiyonel gül, kozmetik, yemekler yapalım. Japonlar bu hususta çok ileriye gitti. Burada büyük bir eksiklik var. Bizler Başkanımız ve başkanımız gibi kişilerden yardım istemiyoruz, yardım isteyelim arkadaşlar. Isparta'mızı, ülkemizi çok seviyorum" diye konuştu.

"Güzel bir şeyler ortaya çıkaracağız"

Emine Bağcı da, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın kendileri için bir meşale yaktığını söyleyerek, "Başkanımızı utandırmayacağız ve güzel bir şeyler ortaya çıkaracağız" şeklinde konuşurken, diğer firma yetkilileri de, yıllardır bekledikleri bir özlemin giderilme noktasına geldiğini ve Başkan Günaydın'ın bu fuarın yapılması yönündeki çabalarının kendilerini umutlandırdığını söylerken, "Başkanımıza bizlere katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımız ilimizin ve gülümüzün tanıtımı için büyük emek veriyor. Fuar Isparta'mıza önemi bir konuk gelmesini ve ekonomik bir girdi sağlayacaktır" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim