• BIST 9715.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Başkan Gümrükçüoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Başkan Gümrükçüoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi'ni ziyaret etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu ve AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu'nun hazır bulunduğu ziyarette Kadın Meclisi üyelerini tek tek dinleyen Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzonlu kadınlarla uzun süre sohbet etti.

Kadın Meclisi üyelerinin taleplerini alan Gümrükçüoğlu, ilgili taleplerin yerine getirilmesi için derhal kurmaylarına talimat verirken, kadınlarla ilgili gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili olarak Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerini bilgilendirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yerel eşitlik eylem planlarını hazırlayıp mecliste kabul eden öncü belediyelerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'umuz kadın dostu kent programını en iyi uygulayan ikinci şehir olmuştur. Ayrıca Avrupa yerel yaşamında kadın-erkek eşitlik şartını ilk imzalayan il belediyesi Trabzon'dur. Şehrimizde kadınlarımızın çok daha iyi imkanlara kavuşması için onlarca çalışmaya imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Meslek edindirme kursları ile binlerce kadınımızın meslek sahibi olmasına vesile olduk. Kadınlarımıza el emeği ürünlerini satabilecekleri alanlar tahsis ettik" dedi.

Yapım çalışmaları devam eden Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme çalışması tamamlandığında bu alanda kadınlara ürünlerini satabilecekleri bir alan daha tahsis etmeyi planladıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu şehirde 2010 yılının Nisan ayından itibaren Mikrokredi adını verdiğimiz bir uygulamayı sürdürüyoruz. Bu uygulama kapsamında şehrimizde yaklaşık 4 bin kadına aile ekonomilerine katkı sağlamaları adına 4 milyon TL ödeme yapılmıştır. Mikrokredi uygulamasından yararlanan 100 kadın bugün ciddi manada işyeri sahibi olmuştur ve vergi mükellefi olarak ülkemize, devletimize milletimize katkılarını sürdürmektedirler. Bu şekilde icra ettiğimiz onlarca çalışmamız var. Merhum halk ozanı Neşet Ertaş "kadın insandır biz erkekler insanoğlu" demiştir. Bu söz ile kadınlarımızın toplumumuzdaki yerini mükemmel şekilde ifade etmiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik hizmetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Başkan Gümrükçüoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim