• BIST 9540.55
  • Altın 2489.904
  • Dolar 32.5042
  • Euro 34.8156
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Genç, Döşemealtı’nın Genç Vekillerini Dinledi

Başkan Genç, Döşemealtı’nın Genç Vekillerini Dinledi
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) üyeleriyle bir araya geldi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) üyeleriyle bir araya geldi.

Döşemealtı Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan Döşemealtı'nın Genç Vekilleri, haftalık toplantılarını Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. DÖGEM üyeleri toplantının ardından Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

GENÇLERE YATIRIM YAPAN GELECEĞE YATIRIM YAPAR

DÖGEM'in kurulmasına öncülük eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e teşekkür eden Genç Vekiller, İlçe'nin ve bölgenin çıkarları doğrultusunda hazırladıkları projeleri anlatıp destek istediler. Genç vekillerin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Başkan Turgay Genç, "DÖGEM'i kurarken tek bir amacım vardı o da Döşemealtı'nın gençlerine, yeteneklerini sergileyebilecekleri imkanları sağlamak ve yaşadıkları mahalle yada bölgeye karşı daha fazla sorumluluk hissetmelerine imkan vermekti. Şehitlerimiz için kurulan "Şehitler Korusu" Genç Vekillerimizin eseridir" dedi.

DÖŞEMEALTI'NIN VİZYON PROJELERİ

Döşemealtı İlçesi'nin kaderini değiştirecek vizyon projeler hakkında da bilgi veren Başkan Genç, "İlçemize yakışır bir meydan maalesef yoktu, seçimlerden önce de söz verdiğim Kent Meydanı'nın ihalesini tamamladık. Yasal süre bittiğinde yer teslimi yapılacak ve Aralık ayı gibi de Antalya'nın en güzel kent meydanını Döşemealtı İlçemize kazandıracağız. Diğer taraftan İlçemizin merkez camisi yoktu. Dernek vasıtasıyla hayırseverlerimizin katkılarıyla belli bir aşamaya getirdik. Belediyemiz imkanlarıyla müze cami yapıyoruz. Türkiye'de bir örneği daha olmayan bu proje ile Döşemealtı'na 2 bin kişilik, 4 minareli bir camii yapıyoruz. 2 Milyon lira değerinde son derece çevreci ve doğayı koruyan nitelikte kendi parke fabrikamızı hemen yanına da demir ve ahşap atelyelerini yaptık. Bundan sonra hazırı tüketen değil kendi ürettiğiyle vatandaşa hizmet götüren belediye olacağız" diye konuştu.

GÜNEŞTEN ENERJİ ELDE EDEN BELEDİYE OLACAĞIZ

Güneş enerjisinden faydalanacaklarını da hatırlatan Başkan Genç, "Ülkemizin enerjide dışa bağımlı olduğunu biliyorsunuz. Döşemealtı Belediyesi olarak kendi enerjimizi güneşten elde etmek için Cuma pazarının üzerine güneş panelleri monte edeceğiz. Buradan elde edilecek enerji ile hem pazaryerinin enerjisini karşılamış olacağız hem de enerji fazlasını devlete satmak suretiyle mahsuplaşmaya gideceğiz. Gençlerimiz için de Döşemealtı'nın ilk Gençlik Merkezi'nin projesini hazırlattım. İhale aşamasına gelen bu proje ile gençlerimiz, içinde sinema salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu, tiyatro salonu, kafeteryası ile çağdaş ve modern bir sosyal, sportif tesise kavuşacak."

Genç vekiller, Döşemealtı'nın kültür, sanat, spor ve tarihinin anlatılacağı özel bir dergi hazırlığı yaptıklarını, derginin ismini de "Nar Tanesi" olarak kararlaştırdıklarını söylediler.

Başkan Genç, Döşemealtı’nın Genç Vekillerini Dinledi

Başkan Genç, Döşemealtı’nın Genç Vekillerini Dinledi

Başkan Genç, Döşemealtı’nın Genç Vekillerini Dinledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim