• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Doğan, muhtarlarla buluştu

Başkan Doğan, muhtarlarla buluştu
İzmit Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Geleneksel Muhtarlar Günü İzmit Buluşması programında Kocaelili muhtarlar, İzmit Belediye Başkanı...

İzmit Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Geleneksel Muhtarlar Günü İzmit Buluşması programında Kocaelili muhtarlar, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'la bir araya geldi.

12 ilçeden gelen yaklaşık 500 muhtar, Antikkapı Restoran'da buluştu. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Emine Zeybek, AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, meclis üyeleri ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

Programda konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Seçilmiş insanlar, gönül birliği yaptığı insanlarla daha güçlü hissediyor. Göreve geldiğim ilk gün makam hırsından çok bu işi nasıl layıkıyla yaparım diye hep düşündüm. Belediyeciliğin mahallelerde, sokakta hatta evde olduğunu görüyorduk. Bu işin en uçtan gönül birliği içinde yönetmek için gayret eden bir ekibe ihtiyacımız var. O zaman muhtarlarımızın ne kadar önemli olduğunu gördüm. Mesele muhtarlarla iyi geçinmek değil, aynı doğrultuda gönül birliği ve hizmet birliği yapmak. Siyaset, hizmet etmenin aracıdır. Bizim hedefimiz daha büyük. Bizim hedefimiz insanımıza ve şehrimize hizmet etmek. Samimiyetle söylüyorum milletin gönlünde takdir görüyorsak siz muhtarların önemli bir yeri vardır. Hakkınız bana geçmiştir. Ben hakkımı helal ediyorum siz de edin. Bence muhtarların her yıl en az bir yurt içi, bir de yurt dışı gezisi olması lazım. Biz bunu yaptık ve bundan sonra görev aldığımız süre içinde de bunu yapacağız. Muhtar gezip görecek. Makine değiliz, arada nefes alacağız. Farklı ilçelerimizin farklı muhtarları kardeşlik içinde. Bizim derdimiz görevimizi en üst noktada başkasına teslim etmek. Bize 10 yıl önce şehri emanet ettiler size de mahalleyi emanet ettiler. Emanet namustur, sahip çıkılmalıdır" dedi.

Doğan'ın ardından söz alan AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Bu gece herkes veda konuşması yaptı ama ben bir veda konuşması yapmayacağım. Siyaset yerelde başlar, yerelde öğrenilir. Siyaset, insana hizmettir. Muhtarlarımız itibar kazandı, külliyeye girebiliyor. Muhtarları herkes kıskanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı bizden bile çok görüyorsunuz. Durmak yok yola devam" diye konuştu.

Son olarak söz alan AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Emine Zeybek ise, "İzmit Belediyesi her zaman ilklerin belediyesi olmuştur. Bugün, dünden çok daha iyiyiz ama yarın daha da iyi olacağız. Önümüzde yerel seçimler var. Benim şüphem yok, inanıyorum ki birlik beraberlik içinde çalışmalara devam ederek ülkemizin önündeki engelleri kaldıracağız. Burada en büyük yük siz muhtarlara düşüyor. Muhtarlarımız olmazsa demokrasi olmaz. Muhtarlarımız bizim kılcal damarlarımız. Gününüz kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim