• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Demirtaş Huzurevi Sakinlerini Sevindirdi

Başkan Demirtaş Huzurevi Sakinlerini Sevindirdi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi İzmirlioğlu Huzurevi sakinleri, Yaşlılar Haftası nedeniyle Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş'ı makamında ziyaret...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi İzmirlioğlu Huzurevi sakinleri, Yaşlılar Haftası nedeniyle Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Kdz Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, huzurevi sakinleri ile birlikte Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş'ı ziyaret ederek, bu güne kadar yaşlılara verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

Gülüç Belediye Başkanı Demirtaş ise geçirdiği rahatsızlık sonucu huzurevini ziyaret edemediğini belirterek kendilerinin toplumun en değerli bireyleri olduğunu söyledi. Demirtaş konuşmasında "Onlara yaşlı demek bize yakışmıyor, onlar bizim değerli büyüklerimiz. Rahatsızlığımdan dolayı, göreve yeni başladığımdan dolayı böyle oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum, özür diliyorum. En kısa sürede kendilerini ziyaret edeceğim. Ayaklarına sağlık. Allah onlara sağlıklı, sıhhatli uzun bir ömür versin diliyorum. Kuruluşundan beri huzurevinde kalanlar var. 17 sene olmuş. Bu bize gurur veriyor. Müdire hanım, oradaki personel görevini layıkıyla yapmasa orada kalmazlardı. Tatile gittiğimiz zaman rahatsız olduğumuz yere gitmiyoruz. Nerede huzur buluyorsanız orası huzurevi. "Oğlun bakmıyor mu, kızın bakmıyor mu?" diye soracağına, "bizim elimizden sizin için yapabileceğimiz bir şey gelir mi" diye soracaklarına bunların konuşulması doğru değil" dedi.

Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal ise konuşmasında huzurevlerinin imajının düzeltilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, zaman zaman karşılaştıkları "Sizi fırçaylamı yıkıyorlar" gibi sorular karşısında şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Huzurevini ziyarete gelenlerin olumsuz davranış ve sözlerinden bahseden Ünal, "Huzurevi'nde kalıp hizmet alan yaşlılarımıza "oğlun yok mu, evladın yok mu, niye buraya düştün?" diye soruyorlar. Hatta " ne yapıyorsunuz?" diye soruyorlar. Biz de "denize atıyoruz gidiyorlar" diyoruz. İşte çok emek veriyorsunuz, yürek veriyorsunuz, yanlış bir şey çıkıyor televizyonda. Fırçayla yıkıyorlar diyorlar, sizi dövüyorlar mı diyorlar. Bu imajı kaldırmak için biz varız. Bir sürü sosyal etkinlik, proje içindeyiz. Yaşlılarımız istedikleri an nereyi isterlerse gidiyoruz. Devletin aracı var. Bu bakış açısını yıkmak lazım. Biz kendi paramızla kalıyoruz. Rehabilitasyon merkezleri de var, kimsesiz yaşlıların kaldığı yerler de var. Onlar ayrı birer birim. Karıştırılıyorlar, bu da bizi çok üzüyor. Biz varız, tercihimiz, istediğimiz için buralarda kalıyoruz. İstemeyen bir dilekçe verir gider. Bir dilekçeyle giriyorsunuz, bir dilekçeyle çıkıyorsunuz. Onun için ben onur duyuyorum böyle bir kurumda çalışmaktan. Sosyal etkinliklerde, her yerde varız. Huzurevlerinde evlatları bakmayanların kaldığı yer algısı bizi rahatsız ediyor. İnşallah huzurevimiz bizden böyle de aynı güzel şekilde devam eder" şeklinde konuştu.

Artık insanların yaşam biçimlerinin büyük oranda değiştiğine vurgu yapan Ünal "Eş çalışıyor, baba çalışıyor, çocuklar çalışıyor. Böyleyken, "Oğlunuz, gelininiz bakmadı mı" diye sorulması yaşlılarımızı üzüyor. Eğitimli insanlar bile zavallı biriyle konuşuyormuş, himmet ediyormuş gibi konuşuyor, beden dili bile anlatıyor her şeyi" dedi.

Ziyarete gelen yaşlıların ellerini tek tek öpen Başkan Demirtaş, kendilerine kırımızı karanfil takdim etti. Huzurevi sakinlerinin Demirtaş'ı ziyaretinde Gülüç Belediyesi Meclis Üyeleri Mustafa Sarı ve Çetin Demirci de yer aldı.

Başkan Demirtaş Huzurevi Sakinlerini Sevindirdi

Başkan Demirtaş Huzurevi Sakinlerini Sevindirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim