• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Başkan Demir’den tebrik ve teşekkür

Başkan Demir’den tebrik ve teşekkür
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TEI-TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. Eskişehir Yerleşkesi'ni ziyaretinde milli motorların başarıyla...

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TEI-TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. Eskişehir Yerleşkesi'ni ziyaretinde milli motorların başarıyla test edilmesinin ardından çalışanları tebrik ederek teşekkür etti.

Prof. Dr. Demir, Millî Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve TUSAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri, TEI - TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. Eskişehir Yerleşkesi'ni ziyaret ederek TEI'nin güncel projeleri hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. İsmail Demir önderliğinde toplanan ekip, TEI'nin güncel projeleri hakkındaki değerlendirmelerinin ardından, motor test bremzelerini ziyaret ederek motor testlerini yerinde gözlemlediler. Gökbey'e güç verecek TEI-TS1400 motorunun testleri, tamamen TEI mühendis ve teknisyenlerinin çalışmalarıyla tasarlanıp geliştirilen "Millî Turboşaft Motor Test Bremzesi"nde gerçekleştirilmiş olup, TEI-TS1400 motorunun ilk prototipi olan TS3 motoru, 5 Aralık 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla düzenlenen törenle TUSAŞ'a teslim edilmişti. TS3 motorunun tesliminin ardından devam eden çalışmalarla, bu motorun ikiz kardeşi olan TS4 motorunun üretim ve montajı da başarıyla tamamlanarak TS4 numaralı motorun planlanan testi, Demir'in katılımıyla başarıyla icra edildi.

Bu testin ardından Türkiye'nin Orta Menzilli İlk Gemisavar Füze Motoru TEI-TJ300'ün testine geçildi. TEI tarafından yerli ve millî olarak geliştirilen TEI-TJ300 Turbojet Motoru'nun başarıyla tamamlanan bu testi de "Millî Turbojet Motor Test Bremzesi"nde gerçekleştirildi.

TEI'nin pistonlu motorlar alanındaki çalışmalarını "Pistonlu Motorlar Test Sahası"nda inceleyen Demir, burada da TEI-PD180ST motorunun ön prototip testine katıldı. TEI-PD170 motorunun tek turboya sahip ve daha hafif bir varyasyonu olan TEI-PD180ST motorunun dinamometre test düzeneğindeki yer testi de başarıyla gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, katıldığı testlerin tamamlanmasının ardından TUSAŞ'a teslim edilecek seri imalat TEI-PD170 motorlarının önünde hatıra fotoğrafı çektirerek yerleşkeden ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim