• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Çetin, Pursaklar’da ağaç dikti

Başkan Çetin, Pursaklar’da ağaç dikti
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve vatandaşlar, Abadan Mahallesi Bal Ormanı'nda "Bugün Fidan...

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve vatandaşlar, Abadan Mahallesi Bal Ormanı'nda "Bugün Fidan Yarın Nefes" programı kapsamında fidanları toprakla buluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında yayımladığı genelgede, her yıl 11 Kasım gününün "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanacağını belirtirken, Pursaklar Belediyesi, Pursaklar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle ilçeye bağlı Abadan Mahallesi'nde öğrencilerin katılımıyla ağaç dikme faaliyeti gerçekleştirildi.

Vatandaşlarla birlikte Abadan Mahallesi'nde bulunan Bal Ormanı'nda yapılan fidan dikme faaliyetine katılıp, öğrencilerle birlikte çam fidanlarını diken Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde doğa ve yeşile dikkat çekmek için yürütülen kampanyaya tam destek vermek üzere bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Çetin, "Ormanlarımızı korumak, yeşil alanlara sahip çıkmak, artırmak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, yaşanabilecek bir ortam hazırlamak ve onu korumaktır. Öncelikle ülkemizin daha fazla yeşillenmesi ve ağaç sayısının artması için böylesine özel bir projenin başlatılması talimatını veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, şu anda 81 kentte fidanları toprakla buluşturan tüm doğa severlere, Abadan Mahallemizde Bal Ormanımızın bulunduğu bölgedeki etkinliklerimize katılarak yeşile ve doğaya sahip çıkan tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım. Daha yeşil bir Türkiye için, daha yeşil bir Pursaklar için herkesi fidan dikmeye davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim