• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Çerçi’den İstifa Eden Meclis Üyelerine Tepki

Başkan Çerçi’den İstifa Eden Meclis Üyelerine Tepki
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti'den istifa ederek bağımsız olan meclis üyelerine sert eleştirilerde bulundu.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti'den istifa ederek bağımsız olan meclis üyelerine sert eleştirilerde bulundu. Çerçi, "Siyaset yapıyorsanız, siyasi bir duruşunuz olur ve ayak oyunlarıyla uğraşmazsınız." dedi.

Yunusemre İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Turgutlu'da ziyaretlerde bulundu. Çerçi'ye AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur eşlik etti. Çerçi'nin ilk durağı Turgutlu Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Anadolu Lisesi oldu. Öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya gelen Mehmet Çerçi, okul kantininde masa tenisi oynadı ve gençlik yıllarını yad etti. Yunusemre Belediyesi olarak okula parke taşı desteği sağlayan Mehmet Çerçi'ye okul yönetimi bir teşekkür plaketi verdi. Çerçi, "Turgutlu bizim her zaman özel bir yerdir. Milletvekilliği dönemimde de iyi ilişkilerimiz vardı ve halen bu iyi ilişkiler devam ediyor. Okulumuzun bir talebi oldu ve bizde sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde bizde elimizden gelen desteği verdik. İlçe teşkilatımızın girişimleriyle bu yardım gerçekleşti ve bundan sonra da yardımlarımız ve desteklerimiz olur" dedi.

PARTİDEN İSTİFA EDEN MECLİS ÜYELERİNİ ELEŞTİRDİ

Manisa'nın gündemini de değerlendiren Mehmet Çerçi, AK Parti'den istifa ederek bağımsız olan meclis üyelerine de yüklendi. Çerçi, "AK Parti, büyükşehir meclisinde en büyük grup ama şuanda çoğunluk bildiğiniz gibi istifalar sonrası bizde değil. Ayrıca istifa konusunda kimse şu önemli unsur üzerinde durmuyor. Bunlar istifa ettirildi mi?, kimse bunları sormuyor. Niye bu adamlar durup dururken istifa ediyor, bu acabaların sorulması gerekir. Niye AK Parti grubundan istifa eden yada ettirilenler oluyor da MHP grubundan istifalar yok. Manisa kamuoyu bunları hiç sorgulamıyor, bu durumun arkasında bir şeyler yok mudur? Bu istifalar durup dururken mi oluyor? AK Parti grubundan 4 kişi istifa etti ve burada bir kere ahlaki bir sorun var. O istifa eden arkadaşlarda bir yiğit ve adamlık varsa partiden istifa etmekle bu iş olmaz, adamlık varsa meclis üyeliğinden istifa edeceksin, çünkü ahlaki olan budur. Dedikodularla bu işler olmaz, varsa bir sorun adam gibi çıkarsın meclis üyeliğinden istifa edersin AK Partili seçmenlerin oyuyla meclise gir, sonra ben istifa ediyorum. Bunlar kısa dönemin karları, ama orta ve uzun ölçekte bu durum ne istifa edene nede istifa ettirene bir katkı sağlamaz. Bunlar ayak oyunları ve ayak oyunlarıyla bu işler olmaz. Siyaset yapıyorsanız, siyasi bir duruşunuz olur ve ayak oyunlarıyla uğraşmazsınız. En önemlisi bir de insanın seçmene saygısı olacak. Mert olan, adam olan bunu yapar. Bunların arkasında ne oluyor, ne bitiyor bunları herkes sorgulamalı. Burada hiç bir ahlaki sorun yokmuş gibi bunları görmezden geliyor birileri yada unutturduğunu zannediyor. Buradaki en önemli bunlar neden istifa ediyor yada kimler tarafından istifa ettiriyor ve basın bunların arka planını araştırsın. Bizim kulağımıza tabi konuşmalar geliyor, AK Parti'den 3 kişi daha istifa ettirilmeye çalışılıyor, baskı kuruluyor gibi. Neden MHP yada CHP'den istifa ettirilmeye çalışılmıyor da AK Parti'den istifa ettirilmeye çalışılınıyor. AK Parti, Türkiye'nin en güçlü partisi ancak Manisa'da Ak Parti'den istifa edilecekler yada ettirilecekler konuşuluyor. Bunların arkasında ciddi hesaplar yada ciddi vaatler mi var. Herkes tek tek istifa edenlerin kim olduğuna, niye istifa ettirildiğine bir baksın ve sorsun" dedi.

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ CUMHURBAŞKANI'MIZDAN ÖĞRENDİK"

TOKİ ile protokol yapan ve Yunusemre'de 13 bin toplu konut inşaa edileceğini ifade eden Çerçi, "Yunusemre'de kısa sürede iyi işler yaptık. Biliyorsunuz büyükşehir yasasıyla ilgili olarak ilçe belediyelerin ekonomik gücü azaldı ancak biz bunları bahane etmedik ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 13 bin toplu konut hamlemiz var ve bu toplu konut bölgeleri aynı zamanda sosyal yaşam alanları olacak. Bunun yanında kadınlara, engellilere, yaşlılarımıza ve çocuklarımıza yönelik projelerimizde yavaş yavaş hayata geçiyor. Sosyal belediyeciliği biz iyi biliriz ve biz sosyal belediyeciliği Cumhurbaşkanı'mızdan öğrendik" şeklinde konuştu.

Başkan Çerçi’den İstifa Eden Meclis Üyelerine Tepki

Başkan Çerçi’den İstifa Eden Meclis Üyelerine Tepki

Başkan Çerçi’den İstifa Eden Meclis Üyelerine Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim