• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Çerçi, Forum Magnesia’da Miniklerle Deney Yaptı

Başkan Çerçi, Forum Magnesia’da Miniklerle Deney Yaptı
Yunusemre Belediyesi, Deney Kulübü ve Kimyagerler Derneği işbirliği ile Bilim Şenliği projesi içerisinde Forum Magnesia AVM'de fizik, kimya ve biyoloji bilimini...

Yunusemre Belediyesi, Deney Kulübü ve Kimyagerler Derneği işbirliği ile Bilim Şenliği projesi içerisinde Forum Magnesia AVM'de fizik, kimya ve biyoloji bilimini tanıtmak amacıyla miniklerle buluştu. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, miniklerin formalarını kendi tek tek giydirerek, onlarla birlikte deney yaptı.

İki ay boyunca devam edecek Bilim Şenliği etkinlikleri haftaiçi okullarda gerçekleştirilen etkinliklerin ardından Forum Magnesia AVM'de büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Forum Magnesia AVM'de düzenlenen etkinliğe; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, İdris Avşar, daire müdürleri, çok sayıda minik ve vatandaşlar katıldı.

"ÇOCUKLARIMIZIN YAŞAYARAK ÖĞRENMELERİNİ SAĞLIYORUZ"

Yunusemre Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle hazırlamış olduğu Deney Kulübü etkinliklerine, bu yıl da yoğun talep nedeniyle devam ediyor. Okullarda ve ardından da Forum Magnesia AVM'de gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bilgi veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Bu tür sosyal etkinliklerle çocuklarımızla beraber olmak, onları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek bizler için çok önemli. Yunusemre Belediyesi olarak biliyoruz ki, çocuklarımız bizim geleceğimiz ve geleceğimizin şekillenmesinde bizler de büyük rol sahibiyiz. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu etkinliklerde minik öğrencilerimizin yüzlerinde o heyecan ve mutlu bakışları görmek bizleri sevindiriyor. Öğrencilerimize hem kimyayı ve bilimi sevdiriyor, hem de etkinliklere katılımlarını sağlayıp, yaşayarak öğrenmelerini sağlıyoruz" dedi.

Deneylere katılan çocuklara "Deney Kulübü etkinliklerinde laboratuvar kurallarına uyup, deneyleri başarı ile tamamladıkları sertifikalar verildi. Bu sertifikalar ile artık onlar da birer Deney Kulübü Üyesi oldular.

ETKİNLİKLER İKİ AY SÜRECEK

Bilim Şenliği etkinlikleri iki ay boyunca devam edecek. Haftaiçi, Yunusemre İlçesi sınırları içerisindeki bütün ilköğretim okullarında ve ana okullarda, Cumartesi günleri saat 13.00'da Forum Magnesia AVM'de deney seven miniklerle buluşulacak. Katılmak isteyen çocukların etkinlik öncesi kayıt yaptırmaları gerekiyor. Celal Bayar Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencileri, Deney Kulübü ve Kimyagerler Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğe bütün çocuklar davet edildi.

Başkan Çerçi, Forum Magnesia’da Miniklerle Deney Yaptı

Başkan Çerçi, Forum Magnesia’da Miniklerle Deney Yaptı

Başkan Çerçi, Forum Magnesia’da Miniklerle Deney Yaptı

Başkan Çerçi, Forum Magnesia’da Miniklerle Deney Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim