• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Ataç Ankara Üniversitesi’nde Seminere Katıldı

Başkan Ataç Ankara Üniversitesi’nde Seminere Katıldı
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Ankara Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Türkiye'de Büyükşehir İlçe Belediyeleri: Yönetimleri, Sorunları ve...

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Ankara Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Türkiye'de Büyükşehir İlçe Belediyeleri: Yönetimleri, Sorunları ve Gelecek Öngörüleri" konulu bir seminere katıldı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ve farklı sektörler ve kurumlardan konuklar ve akademisyenlerin ders verdiği "Gayrimenkul Sektör Seminerleri" kapsamında bir sunum gerçekleştirdi. "Türkiye'de Büyükşehir İlçe Belediyeleri: Yönetimleri, Sorunları ve Gelecek Öngörüleri" konulu seminerde Tepebaşı Belediyesi'nin çeşitli projelerini anlatan Başkan Ataç, akademisyenler ve öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Seminerin açılışını, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptı. Tanrıvermiş burada, Ankara üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi'nin öne çıkan projelerini anlattı. Başta Fabrikalar Bölgesi, Kızılinler Projesi ve Akıllı Şehirler konusunda Avrupa Komisyonu'ndan alınan 5 Milyon Euro hibe olmak üzere, belediyenin çevreci ve insan odaklı projelerini aktaran Başkan Ataç'ın sunumu ilgiyle izlendi. Belediyenin temel hizmetlerinin yapmasının yanında insanların farklı beklentileri olduğunu kaydeden Başkan Ataç, "İnsanlar belediyecilik hizmetlerinden farklı şeyler bekliyor. İnsanlar sağlık hizmeti istiyor, sosyalleşme, sanat-kültür ve spor alanları istiyor. Bu önemli konu başlıkları vatandaşların daha iyi yaşayabilmelerini, mutlu olmalarını ve yüzlerinin gülmesini sağlıyor. Benim belediyecilik anlayışım da bu. Temel hizmetleri aksatmadan en iyi şekilde sunarken bu dört başlığı da en iyi şekilde yerine getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş ise, sunumdan sonra yaptığı konuşmada, "Farklı bir sunum izledik. İsabetli bir konuk davet ettiğimizi bir kez daha görmüş olduk. İlçe belediye başkanı olmak çok zor. Gelir ve kaynaklar büyük şehirlerde toplanıyor. Yerel hizmetlerin yerinden sunulması esastır. Ancak yapılan kanun hizmetlerin merkezden sunulmasını hedefliyor. Belediye başkanlarımız ne kadar iyi niyetli olursa olsun ekip ne kadar başarılı olursa olsun, şeffaf, hesap verebilir, açık ve en önemlisi eşitlikçi ve adil bir hizmet sunumuna alt yapı oluşturmak lazım. Başkanımızda sunumunda bunu vurguladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç Ankara Üniversitesi’nde Seminere Katıldı

Başkan Ataç Ankara Üniversitesi’nde Seminere Katıldı

Başkan Ataç Ankara Üniversitesi’nde Seminere Katıldı

Başkan Ataç Ankara Üniversitesi’nde Seminere Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim