• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Alıcık, İnsanca Yaşam Derneği Üyelerini Ağırladı

Başkan Alıcık, İnsanca Yaşam Derneği Üyelerini Ağırladı
Bodrum İnsanca Yaşam Derneği Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret ederek derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bodrum İnsanca Yaşam Derneği Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret ederek derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarete Bodrum'da İnsanca Yaşam Derneği Başkanı Ayça Kubat ile birlikte dernek başkan yardımcısı Hilde Demir, sayman Fahir Üzümcü ve dernek üyesi Melis Birder katıldı. Bodrum'da İnsanca Yaşam Derneği olarak 11 Şubat 2016 Perşembe günü Bodrum'da gerçekleşecek olan mülteciler ile ilgili çalıştay için Avrupa Birliğinden fon aldıklarını ifade ederek Başkan Kocadon'u da çalıştaya davet eden Ayça Kubat, derneğin faaliyetleri ile ilgili de Başkan Kocadon'dan destek istedi. Bodrum'da çeşitli kurum ve kuruluşlar ile gönüllü derneklerin davetli olduğu ve bu kurumlarla koordineli bir şekilde düzenlenecek olan çalıştaya İstanbul'dan mültecilerle ilgili iki uzmanın da katılarak mülteci sorununun masaya yatırılacağını belirtti.

Kubat, ilçedeki diğer derneklerle ortak projeler üretmeyi amaçladıklarını belirterek, "Üyelerimizin neredeyse yarısını, Bodrum yarımadası genelinde yaşayan yabancı vatandaşlar oluşturuyor. Bu harekete aslında ilk olarak yaz aylarında onlar başladılar, mültecilere yaptıkları yardımlarla. Yiyecek, giyecek veya ilaç gibi temel ihtiyaçları içeren bu yardımlar sırasında onlarla bir araya geldiğimizde, beraberce dernek kurmak fikri oluştu ve en kısa süre içinde resmi olarak derneğimizi kurduk. Şu anda 11 kurucu üyemiz ve ortalama 50 gönüllü üyemiz var. Yazın gönüllü sayımız daha yüksekti tabi, çünkü aralarında tatile gelenler de vardı. Çalışmalarımızı daha çok yurt dışından fonlandırmayı hedefliyoruz. Bu konularda çalışan çok sayıda uluslararası örgüt var, özellikle de mültecilerle ilgili ki; yeni bir dernek olmamıza rağmen, bu çalıştay için Avrupa Birliğinden fon alabildik" dedi.

BAŞKAN KOCADON: "ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da ziyaretleri için dernek yönetimine teşekkür ederek, "Bodrum Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İlçemiz genelinde yaşayan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Mültecilerle ilgili de, sizler gibi gönüllü vatandaşlarımızın da destekleriyle belediye olarak yiyecek, giyecek, ilaç gibi temel ihtiyaçlar konusunda gerekli yardımları ulaştırıyoruz. Elimizden geldiğince, özellikle mültecilerin yoğun olduğu süre zarfında ve özellikle bebekli ailelerin barınma ihtiyaçlarını da karşıladık. Başlattığımız "Atma Paylaş" kampanyasıyla da tüm gönüllü vatandaşlarımızın verdiği desteklerle giysi yardımlarında bulunduk. Sizlere de bu güzel düşüncelerle kurmuş olduğunuz derneğinizin tüm topluma ve tüm dünyaya faydalı olmasını diliyorum. Bizler de Bodrum Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Çalışmalarınızda başarılar dilerim." dedi.

Ziyaret sonunda dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Kocadon ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Alıcık, İnsanca Yaşam Derneği Üyelerini Ağırladı

Başkan Alıcık, İnsanca Yaşam Derneği Üyelerini Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim