• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Akgün Ve Yunanistanlı Yöneticiler Zeytin Ağacı Dikti

Başkan Akgün Ve Yunanistanlı Yöneticiler Zeytin Ağacı Dikti
Türk ve Yunan halklarının karşılıklı yer değiştirdiği mübadelenin 93. yılında Büyükçekmece'de düzenlenen anma etkinliği kapsamında Büyükçekmece...

Türk ve Yunan halklarının karşılıklı yer değiştirdiği mübadelenin 93. yılında Büyükçekmece'de düzenlenen anma etkinliği kapsamında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Yunanistan'dan gelen yöneticiler barışı simgelemek için zeytin ağacı dikti.

Büyükçekmece Belediyesi, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra 30 Ocak 1923 yılında imzalanan Lozan Barış Antlaşması'na ek olarak yapılan sözleşme gereği alınan karar doğrultusunda gerçekleştirilen nüfus mübadelesinin 93'üncü yıl dönümüne yönelik çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirdi. Büyükçekmece Belediyesi, Büyük Mübadele Derneği, Rumeli Balkan Platformu Derneği ve Tepecik Trakya Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler, sabah saatlerinde Mimarsinan İskelesi'nde başladı. Etkinlikler Mimarsinan İskelesinde yapılan temsili karşılama töreni sonrası, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde devam etti. Türk ve Yunan mübadillerin akrabalarının da katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün yanı sıra, Yunanistan'da yöneticilik yapan birçok isim ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"MÜBADELENİN GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMASI BİZİM GÖREVİMİZ"

Mübadelenin dramlarla dolu bir olay olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Dramlarla dolu mübadelenin anma törenlerini 93 yılında da yaptık. O yüzden her sene Büyükçekmece Belediyesi olarak biz ve Yunanistan'dan gelen kardeşlerimizle ve mübadele dernekleriyle beraber her yıl anıyoruz. Aynı zamanda iki ulus devletinin doğmasına vesile olan tarihi olay için kutlamayı da yapıyoruz. Bu tarihi olayın yaşatılması ve iyi incelenerek gelecek nesillere aktarılması da bizim görevimiz. Bizde bunu her sene yerine getiriyoruz" dedi.

Gün boyu süren çeşitli etkinliklerle anılan mübadele yılları çeşitli görüntülere sahne oldu. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik kapsamında, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Yunanistan'ın çeşitli bölgelerinde yöneticilik yapan isimler sahnede saksıya zeytin ağacı dikerek, kum döktü. Barışı simgeleyen zeytin ağacının dikilmesi, salondaki vatandaşlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Büyükçekmece Belediyesi mübadelenin 93 yılı münasebetiyle düzenlediği çeşitli etkinlikler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Anma programlarına katılan vatandaşlar sabah saatlerinde temsili karşılama törenin izlerken, daha sonra ise Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen gösterilere katıldı. Sahneye çıkarak, "Bir sandıkta bin emanet" isimli halk oyununu sergileyen ekip, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Halk oyunu gösterileri sonrasında ise sahneye çıkan ünlü Müzisyen Buzuki Orhan, hem Türk, hem de Yunan ezgilerini seslendirmesi sahnede renkli görüntüler oluşturdu.

Programına sonunda Başkan Akgün, anma etkinliklerine katkı sağlayan bütün kurum ve kuruluşlara ödül takdim etti.

Başkan Akgün Ve Yunanistanlı Yöneticiler Zeytin Ağacı Dikti

Başkan Akgün Ve Yunanistanlı Yöneticiler Zeytin Ağacı Dikti

Başkan Akgün Ve Yunanistanlı Yöneticiler Zeytin Ağacı Dikti

Başkan Akgün Ve Yunanistanlı Yöneticiler Zeytin Ağacı Dikti

Başkan Akgün Ve Yunanistanlı Yöneticiler Zeytin Ağacı Dikti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim