• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başbakanlık Müşaviri Aslan: "Kaderine boyun eğen eski Türkiye artık yok"

Başbakanlık Müşaviri Aslan: "Kaderine boyun eğen eski Türkiye artık yok"
Adıyaman Üniversitesi 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftasının ilk günü açılış programına katılan Başbakanlık Müşaviri Prof.

Adıyaman Üniversitesi 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftasının ilk günü açılış programına katılan Başbakanlık Müşaviri Prof. Dr. Ersan Aslan "Geleceğin Türkiye'si, Geleceğin Gençleri" konulu konferans verdi.

Adıyaman Üniversitesi 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası açılış programı Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Başbakanlık Müşaviri Prof. Dr. Ersan Aslan "Geleceğin Türkiye'si, Geleceğin Gençleri" konulu konferansta Türkiye'nin dünü, bugünü, geleceği ve 2023 hedeflerinden bahsetti.

Prof. Dr. Aslan, "Konferansımızın amacı dünün ışığında bugünleri anlatarak, aradaki farkı hep birlikte tahlil etmektir. 1925 yılına baktığımız zaman Türkiye'de Vecihi Hürkuş tarafından uçak üretmişiz. Biz o gün o uçağı geliştirip bilimsel çalışmalara önem vermiş olsaydık bugün bölgesel uçak yapmakla değil daha ilerisi ile uğraşır olurduk. Bunun yanı sıra 1961 yılında ilk Türk yapımı otomobil olan "Devrim" arabası yapıldı. Hem de 120 ayda 4 adet yapıldı. Biz geçmiş Türkiye'sinde uçağımızı uçurduk satamadık, aracımızı yaptık ama yürütüp de satamadık. Çünkü Devlet o zaman müteşebbisin arkasında durmuyor, onu desteklemiyor, geri planda kalıyordu. Ancak şu an ülkemizde İHA denen insansız hava araçları üretiliyor. Bunun yanı sıra ATAK denen helikopterimiz, SİHA denen silahlı insansız hava aracı, zırh delici bombalar, PARDUS ismindeki yerli işletim sistemimizi geliştirdik. Neden? Çünkü artık Devlet müteşebbisine sahip çıkıyor, destekliyor, onun önünde yer alıyor, engel değil aksine önündeki engelleri kaldırıyor. Bununla da kalmayacak. Türkiye ileriki dönemde uzay çalışmalarına imza atacak. Savunma sistemleri, tarımsal projeler, ulaşım alanında devrim niteliğinde yenilikler, yerli hızlı tren, dijital devrim, uydu fırlatma sistemi ve Akkuyu gibi önemli projelere imza atacağız. Peki ama nasıl? Tabi ki planlarla, programlarla. Devlet planını, programını yaptı, yapıyor. Biz de buna uygun bir şekilde çalışacak, çok çalışacak ve başarıyı yakalayacağız" dedi.

Aslan, Türkiye'nin kaderine boyun eğen eski Türkiye olmadığını sözlerinde aktardı.

Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından Başbakanlık Müşaviri Prof. Dr. Ersan Aslan'a Üniversite Merkez Külliyesi içerisinde adına dikilmiş fidan sertifikası takdim edildi.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Gönüllü'yü makamında ziyaret ederek Üniversitenin Onur Defterini imzalayan Prof. Dr. Aslan'a, Rektör Prof. Dr Gönüllü tarafından Adıyaman'ın tarihi ve kültürel değerlerinden Cendere Köprüsünün maketi takdim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim