• BIST 9530.47
  • Altın 2470.674
  • Dolar 32.4875
  • Euro 34.7626
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Başbakan'ın mahallesi kurudu!

Başbakan Erdoğan'ın evinin de yer aldığı Rize'nin Güneysu ilçesindeki Merkez Mahallesi'nin su kaynağı kurudu. Yöre sakinleri, su kaynağının mahallenin altından HES tüneli geçirilmesi sonrasında kuruduğunu ileri sürdü.
İlçede yapımı süren Güneysu-2 hidroelektrik santral projesi için Kıbledağı deresinin suyunun Merkez Mahallesi'nin altından açılacak tünelle santrale ulaştırılması için  çalışma başlatıldı.
 
Bir süredir devam eden çalışma ile tünel yapımı için dinamitle patlatmalar yapıldı. İddiaya göre tünelde yapılan patlatmalar sonucu Merkez Mahallesi'nin su kaynağı yok oldu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da evinin bulunduğu Merkez Mahallesi'nde 60 hanenin suyu önceki hafta kesildi. İkinci bir su kaynağının daha bağlı olduğu belirtilen Başbakan Erdoğan’ın evinin suyu ise kesilmedi. Güneysu Belediyesi ekipleri de, Gürgen Suyu projesinden mahalleye geçici olarak su bağlantısı yaptı.
 
'KOMŞUM BAŞBAKAN'IN DA SUYU KESİLDİ AMA O SUZUZ KALMIYOR'
 
Başbakan Erdoğan’ın akrabası Adnan Mutlu, mahallelerinde yıllardır akan su kaynağının kurumasından yakındı, mahallenin altından geçen HES tünelinin açılması sonrasında suyun kesildiğini söyledi.
 
Mutlu, "Başka kaynaklardan hortumlarla depomuza su naklediyoruz ama yine kesiliyor" dedi. Başbakan Erdoğan’ın kapı komşusu Ayşe Mutlu da, "Suyumuz yıllardır akıyordu ama şimdi kesildi. Arasıra az az akıyor. İdare etmeye çalışıyoruz. Su geldiğinde depoluyoruz. Komşum başbakanın evinin de suyu kesildi ama onun evine birkaç kaynaktan su geliyor. Deposu da var. Susuz kalmıyor" dedid. Ramazan Mutlu da, "Suyumuz kesildi. Belediye geçici olarak depoya su verdi ama toz toprak içinde. Haliyle de içemiyoruz" diye konuştu.
 
'HES PROJESİ SULARIMIZI ALDI GÖTÜRDÜ'
 
Mahalle sakinlerinden Saniye Kars, "HES projesi sularımızı aldı götürdü. Su kaynağımız kayboldu, mağdur olduk. Belediye geçici olarak su getirdi ancak onu da alamadık. İleride o da kesilecek. Başbakanımızla birlikte kullandığımız suyumuzun kaynağı kurudu. Suyun tünele kaçtığı söyleniyor" yakınmasında bulundu. Hurşut İnce de,  "Suyumuz kesildi, olan su da içilecek gibi değil. İki gün akar, üç dört gün akmaz. Bir çare bulunmasını istiyoruz. Tünel açıldıktan sonra suyumuz kayboldu. Taşıma suyla ihtiyacımızı görmeye çalışıyoruz" dedi.
 
'GÜRGEN PROJESİNDEN TEMİZ SU VERMEYE BAŞLADIK'
 
Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder de, Merkez Mahallesi’nde su kaynağının kuruduğunu belirterek, mahalleye Gürgen suyu projesinden su verdiklerini söyledi. Minder, "Tünel açıldı için suyun kuruduğu iddiası var. Bu doğru mu değil mi araştırmak lazım. Kaynak suları sadece bu mahallede değil kuraklıktan dolayı Rize genelinde kurudu. HES olmayan bölgelerde de su kaynakları kurudu veya azaldı. Kaynak suları sağlıklı da değil. Mahalleye artık temiz su veriyoruz" açıklamasında bulundu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim