• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Başbakan Yardımcısı Şimşek büyüme verilerini değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Şimşek büyüme verilerini değerlendirdi
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2018 yılının ilk çeyreğindeki büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede "Yapısal reformlarımıza...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2018 yılının ilk çeyreğindeki büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede "Yapısal reformlarımıza hız vererek büyümeyi yüksek patikalarda sürdürülebilir kılacağız" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2018 yılının ilk çeyreğindeki büyüme rakamlarını değerlendirdi. Şimşek, değerlendirmesinde "Yapısal reformlarımıza hız vererek büyümeyi yüksek patikalarda sürdürülebilir kılacağız" ifadesini kullandı.

Şimşek şunları kaydetti:

"TÜİK tarafından bugün açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi 2018 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 7,4 oranında büyüme kaydetti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış GSYH büyümesi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 oranında gerçekleşti. Bu gerçekleşme ile 2018 yılı ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi; OECD, Avrupa Birliği ve G20 ülkeleri arasında en güçlü büyüme performansı gösteren ülkelerin başında yer aldı. 2018 yılı ilk çeyreğinde büyüme iç talep kaynaklı gerçekleşmiştir.

Makine teçhizat yatırımlarının aynı dönemde reel olarak yüzde 7 artması önümüzdeki dönem büyümesi için cesaret vericidir. Büyümemizin kapsayıcı niteliği devam etmektedir. İstihdamı desteklemeye yönelik politikalarımızla son on yılda 8,8 milyon, son bir yılda ise 1,2 milyon vatandaşımızı iş sahibi yaptık. İstihdamın bu güçlü seyri büyümemizi destekleyecektir.

Aynı zamanda çalışanların katma değer içindeki payı birinci çeyrek itibarıyla yüzde 37,8'e yükselmiştir. Bu durum, büyüme ile gelen refah artışının daha adil dağıldığını da göstermektedir. Yurtiçi ve yurtdışı finansal koşullardaki sıkılaşmanın etkisiyle ekonomide dengelenme sürecinin başladığını görüyoruz. 2018 yıl bütününde büyümenin OVP ile uyumlu gerçekleşmesini bekliyoruz. Seçimleri takiben belirsizlikler azalacaktır. Bu dönemde yapısal reformlarımıza hız vererek büyümeyi yüksek patikalarda sürdürülebilir kılacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim