• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin terör nedeniyle 1.5 trilyon dolarının çalındığını belirterek, "Türkiye'nin 1.5 trilyon doları terör...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin terör nedeniyle 1.5 trilyon dolarının çalındığını belirterek, "Türkiye'nin 1.5 trilyon doları terör nedeniyle çalınmamış olsaydı Türkiye bugün 25 yıl öndeydi" dedi.

TBMM'de devam eden 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde hükümet adına konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Terörle mücadele hiçbirimizin şahsi meselesi değildir. Dün başka bir terör örgütü vardı, işi bittiği zaman çöp tenekesine attılar. Bugün karşımızda PKK, IŞİD, DHKP-C gibi terör örgütleri var, ömrümüz olursa göreceğiz, bu salonda bulunanlar o örgütlerin hiçbirinin ismini hatırlamayacaklar, ASALA örgütünün ismini hatırlamadıkları gibi" dedi.

"BUNDAN SONRA AKLIMIZI BAŞIMIZA ALMAMIZ LAZIM"

Türkiye'nin terörle mücadeleye 1.5 trilyon dolar harcadığını kaydeden Kurtulmuş, "Bu terörle mücadele hiç birimizin babasının meselesi değil, bu coğrafyanın beka meselesidir, bu sütundaki kilit taşını söktürüp attırmama meselesidir. 35 yılın Türkiye'ye maliyeti 1.5 trilyon dolar. Türkiye'de 40 binin üzerinde insan öldü, çok ağır bir bedel, 7 bin güvenlik görevlimiz şehit oldu. Türkiye'nin 1.5 trilyon doları terör nedeniyle çalınmamış olsaydı Türkiye bugün 25 yıl öndeydi. Bundan sonra aklımızı başımıza almamız lazım. İstiyorlar ki Türkiye Suriye, Irak olsun. Siyasetin yönetilemez bir ülke haline gelmesini istiyorlar. Bizde diyoruz ki Türkiye bu dönemi geride bırakacak" diye konuştu.

"GÜVENLİK BİRİMLERİ ELLERİNDEN GELEN TİTİZLİKLE ÇALIŞIYOR"

Terör örgütlerinin Türkiye'de yaptıkları kitlesel eylemlerin neden daha önceden belirlenemediği ve yakalanamadıkları yönündeki eleştirilere cevap veren Kurtulmuş, "31 Aralık'tan bu yana istihbarat örgütlerinin yakalamış olduğu ve büyük felaketlerden ülkemizi kurtarmış olduğu canlı bomba eylemleri; 31 Aralık Ankara'da DAEŞ'e ait canlı bomba timi yakalandı. 10 Ocak'ta Van'da patlayıcı yüklü PKK aracı, 10 Ocak'ta Gaziantep'te DAEŞ'in canlı bombaları, 17 Ocak'ta Antalya'da PKK'nın patlayıcıları, 24 Ocak'ta Antalya'da PKK'nın patlayıcıları, 29 Ocak'ta İstanbul'da bombalı araç, 29 Ocak'ta PKK'nın Diyarbakır'da patlayıcıları, 2 Şubat'ta Sakıp Sabancı suikastının failleri DHKP-C militanları Aydın Söke'de yeni bir faili meçhul cinayet öncesinde yakalandılar. 10 Şubat'ta Şırnak'ta PKK'nın patlayıcısı, 13 Şubat'ta Mardin'de patlayıcı, 16 Şubat'ta Mardin'de bombalı araç, 17 Şubat'ta Muğla'da patlayıcı, 18 Şubat'ta Diyarbakır'da bombalı araç, 22 Şubat'ta Şanlıurfa'da patlayıcı, 25 Şubat'ta Ankara'da patlayıcı ve 25 Şubat'ta İstanbul'da bombalı bir araç yakalandı. Ellerinden gelen bütün titizlikle güvenlik birimleri çalışıyor. Maalesef karşınızdaki her türlü alandan girebilecek, her türlü tedbiri aşabilme imkanına da sahip olabiliyor aynen Paris'te, Londra'da, New York'ta olduğu gibi" şeklinde konuştu.

"BİZ HÜKÜMET OLARAK TÜRKSAT'A TALİMAT VERME NOKTASINDA DEĞİLİZ"

İMC TV'nin kapatılması ile ilgili RTÜK'ün hiçbir dahli olmadığını kaydeden Kurtulmuş, "RTÜK Türksat'a ait olan konumun değiştirilmesini emredecek bir yasal konuma sahip değildir. Cumhuriyet savcısının tavsiye mahiyetindeki yazısı üzerine Türksat İMC TV'yi dışarıya çıkartmıştır. Türksat resmi sözleşmesine göre bunu yapmıştır. Biz hükümet olarak Türksat'a talimat verme noktasında değiliz, RTÜK'e talimat verme noktasında değiliz" ifadelerini kullandı.

"SAMİMİYSEK HODRİ MEYDAN"

"Yeni anayasayı yapmak sadece bir fantezi değildir. Burada bulunan partilerin seçmenlerine vermiş olduğu sözlerin gereğidir" açıklamasında bulunan Kurtulmuş, kendilerinin anayasa üzerinden sadece başkanlık tartışmasını gündeme getirmediklerini kaydetti. Kurtulmuş, "Anayasanın özgürlükçü, sivil, demokratik ve katılımcı olmasında bu dört partinin farkı yoktur diye düşünüyorum. Kim önyargısız olarak bu sürece katkısı olursa millet ona müteşekkir olacaktır. Biz anayasa derken yanlış anlatılmaya çalışıldığı gibi sadece başkanlık üzerinden bir tartışmayı gündeme getirmiyoruz. Ne yaparsak yapalım, eğer bu parlamento yeni bir anayasa yapmazsa topluma vaat ettikleri çerçevesinde çok bir şey yapmış olmayacaktır. Bu millet 12 Eylül anayasasına razı göstermeyecek. Samimiysek hodri meydan. Millet 1 Kasım seçim meydanlarında kararını verdi, AK Parti'nin 317 milletvekili ile birlikte sizleri de parlamentoya gönderdi. Hepimiz millete karşı sorumluyuz. 12 Eylül anayasasını söküp atacak güce sahibiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim