• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Başbakan Erdoğan Japonya'ya gitti

Başbakan Erdoğan, Japonya gezisi öncesinde havalimanında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Japonya'yı 10 yıl aradan sonra ziyaret etmiş olacağım.Bu sürede Japonya Başbakanı ülkemizi 2 kez ziyaret etti. Japonya ile ilişkilerimizi her alanda daha da genişletmeyi düşünüyoruz.
Japonya'nın ardından Singapur'a gideceğiz. Singapur'un ardından 9 Ocak'ta Malezya'ya gideceğiz.

- Devlet içindeki paralel yapıyı oluşturan 2000 kişinin olduğu söyleniyor.Bu süreçte hukuki bir işlem başlatılacak mı ?

Masamın üzerinde, sümeninim altında, benim zaten masamda sümen de yok onu da söyleyeyim size, böyle bir şey söz konusu değil. Bu tür atamalar yapılacaksa yapılır. Yani bugün devletin yüzbinlerce personeli var. Yüzbinlerce personeli olan bir devlet ve bu devleti yöneten bu hükümet, yeri geldiği zaman birçok kişinin yerini değiştirebilir, atamalar yapar. Yani bunun sayısı 2 bin kişi falan kim almış bu sayıyı, nereden almış, nasıl bir sayı? Böyle bir şey söz konusu değil, bunların hepsi uydurma ifadelerdir.

- Balyoz ve Ergenekon'da yeniden bir yargılama konuşulmuştu.Bu konuda bir çalışma söz konusu mu?

Metin beyle yaptığımız görüşme olumlu bir görüşme olarak sürdü. Yeniden yargılanma konusunda olumlu bakıyoruz.Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyorlar ve çalışmalar bitmek üzere.Yeniden yargılanma konusunda bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok.Yasal düzenlemeler için yasal çerçeveler içerisinde elimizden geleni yapmaya hazırız.

- Bünyamin Aygün hakkında serbest bırakıldı iddiası var.Doğru mu ?

Bünyamin beyle ilgili olumlu gelişmeler var.Az önce müsteşarım aradı.Her an arkadaşlarımız kendisini alabilirler dedi.Belki biz gitmeden alındı haberi gelir.

"Mektup benim şahsıma gelmemiştir"

Malum vakfın sitesinde bu mektup var.Cumhurbaşkanımıza gönderilmiş bir mektup.Metnin içerisinde ne var ne yok bunlar da belli.O siteye girerseniz hepsini görürsünüz.

Mektup benim şahsıma gelmemiştir.Mektup cumhurbaşkanına gelmiştir.O metnin içerisinde neler olup olmadığını siz de o siteye girip okuyarak görebilirsiniz.

ERDOĞAN JAPONYA'YA GİTTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya, Singapur ve Malezya'ya gerçekleştireceği resmi ziyaretler kapsamında, THY'ye ait "Ankara" uçağıyla saat 20.40'ta Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gitti.

Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'ndan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve diğer yetkililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da Japonya'ya gitti.

www.istanbulhaber.com


 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim