• BIST 9561.41
  • Altın 2479.624
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7359
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Davutoğlu'nu protesto eden 20 kişi gözaltına alındı

Başbakan Davutoğlu'nu protesto eden 20 kişi gözaltına alındı
Başbakan Ahmet Davutoğlu il kongresine katılmak üzere Mersin'e geldi. Başbakan'ı protesto eden 20 kişi gözaltına alındı.

Özel ANA uçağıyla İstanbul'dan Adana Havaalanı'na iniş yapan Başbakan Davutoğlu'nu, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ile Adana Valisi Mustafa Büyük karşıladı. Buradan helikopterle Mersin Orduevi'ne geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyaret edeceği Mersin Valiliği binası ve Ak Parti kongresinin yapılacağı Edip Buran Spor Salonu güzergahında geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. Başta İsmet İnönü Bulvarı olmak üzere bir çok cadde ve bulvarda çöp konteynırları ile araçlar kaldırılırken, çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Kent merkezinde de olası protesto gösterilerine müdahale etmek için 2 ve 3'erli gruplar halinde sivil polisler görevlendirildi.

Eylemciler gözaltında

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı Ak Parti kongresinin yapılacağı Edip Buran Spor Salonu'na doğru yürümek isteyen ve içinde padişah kıyafeti giyenlerin de bulunduğu Halkevleri ve Öğrenci Kollektifleri üyesi yaklaşık 20 kişi ile polis arasında arbede yaşandı. İstiklal Caddesi'nde toplanıp Özgür Çocuk Parkı'na kadar gelen eylemcilerin önü, çevik kuvvet polislerince kesildi. Yürümek isteyen grupla yaşanan tartışmanın ardından polis, eylemcileri yaka paça gözaltına alarak Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Eşi Sare Davutoğlu'nun da eşlik ettiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, kentte ilk olarak Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu ve eşini Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile folklor kıyafeti giyen çocuklar karşıladı. Çocukların yanaklarını okşayıp bir süre sohbet eden Davutoğlu, protokol üyeleri ile tokalaşıp polis mangasını selamladıktan sonra Valilik makamına geçti. Ziyaret basına kapalı gerçekleştirilirken, akreditasyonu yapılmayan Cihan Haber Ajansı Muhabiri Hasan Küçük, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun programını güvenlik kordonunun dışından takip etti.

Başbakan Davutoğlu, daha sonra AK Parti Mersin İl kongresinin yapılacağı Edip Burhan Spor Salonu'na geçti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim