• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Başbakan : Bunlar artık dini örgüt değil, siyasi örgüt

Başbakan : Bunlar artık dini örgüt değil, siyasi örgüt
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da halka seslendi. Konuşmasında cemaate, muhalefete ve bazı medya organlarına verip veriştiren Erdoğan konuşmasında isim vermeden Fethullah Gülen'e de "omurgasız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malatya mitinginde yine sert konuştu. Cemaat aleyhinde slogan atılması üzerine, "Bunlara cemaat demeyin. Diğer cemaatlere hakaret olur. Bunlar örgüt" çıkışında bulunan Erdoğan hızını alamayarak isim vermeden Fethullah Gülen'e omurgasız dedi.. Erdoğan Pensilvanya koduyla andığı Fethullah Gülen'i kastederek "bize omurgalı adam lazım, adam gibi adam lazım" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun bir konuşmasında sehven rahmetli annesini yolsuzluk yapanlar arasında zikretmesine çok öfkelenen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Terbiyesiz herif" dedi. Erdoğan daha sonra da isim zikrederek bazı gazeteleri eleştirdi. Zaman, Taraf, Bugün ve Hürriyet gazetelerine seslenen Erdoğan, bu gazetelere "sizler kimin yanındasınız" dedi. Büyük bir kalabalığa seslenen Erdoğan'ın yer yer çok öfkelendiği gözlendi. 

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları

Hamdolsun ya Rab bu iş bitmiştir. Malatya 30 Mart seçimlerine mühür vurmuştur. Tüm Türkiye'de sandığın rengi belli oldu. 

Bir malatyalı kardeşim bana mektup yazmış. Mukaddes Yetiş. Bir bayan kardeşimiz. Malatya mitinginde ne olur bu mektubu okuyun demiş. Öyle güzel şeyler yazmış ki. Tamamını okuyamam bir hayli uzun. 2 buçuk a4 sayfası. Özetleyim istedim. Besmele ile başlamış. Esselamu Aleyküm diyor... Başbakanım sizi çok çok ve çok seviyoruz. Rabbim inşallah sizi ve vekillerinizi daima sevsin ve koruyucunuz olsun. Size sürekli dua ediyorum. İnşallah bütün ülkelere sizin gibi bir Başbakannasip etsin diyorum. Biz Malatyalılar AK Parti aşığıyız. Sİzinle annemin bir anısını paylaşmak istiyorum.35 yıl önce burada elektrik yokmuş. Herkes gaz lambasıyla idare ediyormuş. Kuyruğa giriyorlarmış. Parasıyla bile alamıyormuş. Beğendiklerine veriyor köylü kısmına vermiyorlarmış. Biz o yıllarda öğrenciyken devlet yardım etmediği için kitap alamıyorduk. Ben kardeşimle ablam  da abimle aynı sınıfta okuyordu. O yüzden sadece ilkokulu okuyablidik diyor. size ve AK Partililere kucak dolusu selamlar ve sevgiler. Allah'ın rahmeti bereketi ve nuru sizin ve ailenizin üzerine olsun. Mukaddes Yetiş

Ben de ve aleyküm selam diyorum. Allah da sizden razı olsun Mukaddes kardeşm. Rabbim tüm Malatya'dan ve Türkiye'den razı olsun. Hep bu sıkıntılardan geçtik. Bu ülkede mühürle nüfus kağıdına basılarak sana yağı şeker satılırdı. Tuz satılırdı. Bazılarının nüfus kağıtlarında bunlar hala var. 

Tek hedefimiz halkın ve Hakkın rızasını kazanmak. Bu aziz millet Allah razı olsun desin bu bize yeter. Birileri kalabalıklar taşıma ve montaj diyor. Niyazi Mısri ne güzel söylemiş. Nadanı terk etmedin Yaranı ararsın.... Biz nadanı terkettik yaranı bulduk. Yaran burada. Ama bunlar bulamıyor. Onlar gelip de size ne söyleyecek. Ne anlatacak. Biz Malatya'da şunu yaptık diyebilirler mi? Ama biz deriz. 

Bize Malatya yeter... Bize Türkiye yeter.. Bize millet yeter... Bize Allah yeter...

Bir yandan meydan fotoğraflarına montaj diyorlar bir yandan da kendi ürettikleri montajlarla milleti kandırmaya çalışıyorlar. Bunlar yaptıkları montajları dinletiyorlar. 

EY Kılıçdaroğlu senden siyasetçi olmaz İstanbul Tahtakale'de kasetçi olur.. O da olmazsa Unkapanı'da İMÇ'ye gidersin.

Yolsuzlukları nedeniyle ihraç edilen birini aday yaptılar. Şu anki zat da onun yolsuzluk klasörü önünde poz veriyordu. Sen onun önünde resim çektirmiştin ya. O resmi çektirirken ne oldu da onu aday yapıyorsun? İşte eski genel başkanı gönderdiler. Kasetle yenisini getirdiler. Pazarlıklar başladı. Bu pazarlıklarda tabii Pensilvanya'da yer aldı. Siz İstanbul'a o ismi aday yapın. Bir vatandaşı yumrukladı. Utanmadan diyor ki o AK Partiliydi. Bak vatandaş bu kadar uyanık işte. Vatandaş işi biliyor. Ey Kılıçdaroğlu şu anda IPadlerdesin cep telefonlarındasın. Bak hanım kardeşim nerede yakalamış seni. Oh oh. Şu anda bütün telefonlarda benim bacılarım kız kardeşlerim gösteriyor seni. Sen artık buralara kaydoldun. Yolsuzlukların adamısın sen. Birini de sen niye alkışlamıyorsun diye kovdu. İmaj bozuldu makyaj dökülmeye başladı. Bundan idareci olur mu? Zorla güzellik olmaz. Bu Pensilvanya medyası da buna çok bozuldu. İstanbul'daki adayın imajını düzeltmek için montaj yapmışlar. Bize iftira atmışlar. Başbakan Niğde'de kendisine itiraz eden kadını tersledi diyor. Bunlara cemaat demeyin. Bunlar örgüt. Ne cemaati. Diğer cemaatlere hakaret etmiş olursunuz. Bunlar örgüt örgüt...

Bunlarda mantık şu... Bir yere gelebilmek için her yol meşru. Bize omurgalı adam lazım omurgalı. Bize adam gibi adam lazım. Menfaat için herşeyi yapan adam değil!

Bu nasıl Müslümanlık ya. Şu yapılan insanlığa sığar mı! Bunlarda yalan var iftira var fitne var fesat var! Daha ne kaldı! Bunların hiçbirinin Müslümanlıkta yeri yok. Yalan söylemek ne zamandan beri mübah oldu. Meşru oldu... Yoksa bunlar rüya görüyorlar ya rüya görüp sonra soruyorlar. Tweet atalım. Peygamberimiz iki katına çıkaralım demiş. Soruyorlar. Sorunca Pensilvanya diyor ki doğrudur. İki katına çıkarın. Aman ya Rabbi şu rezalete bakın. Yoksa rüyanızda y alanları ona katlayın diye talimat mı geldi. Biz bu oyunları iyi biliriz. Ama hem Müslümanım diyeceksin hem de çıkıp insanların gözüne baka baka yalan söyleyeceksin. Yazıklar olsun.

Ya bunlar değil mi peygamberi miraçtan indirip kamyonete bindirenler. Ekrandan böyle yalan söyleyenler değil mi bunlar. Daha da ileri gidiyorlar. Hazreti Cebraili aleyhissalatu vesselama bile iftira ediyorlar. Hazreti cebrail parti kursa ona da oy vermem diyor... İşte bunlar böyle... 

Kendi ülkesine ihanet eden bu yapıyla aranıza mesafe koyun. Anneler babalar sizlere sesleniyorum. Çocuklarınız bunların dershanelerinde okuyorsa çekin alın oradan. Bize devletin okulları yeter. Okullarında okuyorsa alın. Devletin okulları bize yeter. Bunlar sülük gibi emiyorlar. Ama sülük bunlardan faziletlidir ha. Çünkü sülük zararlı kanı emer. Bunlar faydalı kanı emiyor. Kardeşlerim artık biz devlet okullarında hafta sonları eğer takviye kursu gerekiyorsa çocuklarımıza ücretsiz olarak bunu da vereceğiz. 

Benimm rahmetli anneme hakaret edecek kader terbiyesizsin. Terbiyesiz herif. Sonra unuttum diyor. Bu ahlaksızlık değil de nedir. Bir başbakanın ölmüş annesine kalkıp bir yolsuzluk isnadında nasıl bulunursun. Bu kadar adilik bu kadar pespayelik olur mu! 

Ey Bugün Taraf Zaman gazetesi sizler kimin yanındasınız. Ey Hürriyet Gazetesi sen neyin yanındasın. Sen bizimle istediğin kadar uğraş. Bu ülkede yolsuzluk yapıyorsan ben bunları takip ederim. Adalet bakanıma da gereken talimatı veririm. Senin ne yaptığın malum bunu halkım bilir. 

Kriptolu telefonları bile bu zalimler dinlediler. Bir başbakanın telefonunu dinleyemezsin. Bunlar dinliyor. Burada adı geçen gazeteler o çok satan gazeteler bunu servis ediyor. 

Yavuz Selim köprüsünü yapan müteahhite havalimanını yapan müteahhite saldırdılar. Düşünebiliyor musunuz? Bu harcamayı yapacak müteaahhitleri çökertmek istediler. 

Dün akşam kendilerinden brifingi aldım. Çok güzel çalışıyorlar. Paralel yapı engellemek için gayret gösteriyor. Bunların bu vatanı sevmek gibi bir derdi yok. Düşünebiliyor musunuz yüzelli milyon kapasiteli havalimanı yapacak beş tane firma bunlar önünü kesiyor. Bu paralel yapı bu. Demek ki beklediklerini bulamadılar. Avantalarını alamadılar herhalde. Dert bu!

Bunların karşısında pes etmek yok. Bizim başbakanlık binamızı durdurmaya çalışıyorlar. Herşey bitmiş şurada önümüzdeki ay veya mayısta açılış yapacağız. Siz nasıl bir yargısınız ya. İşte ben yargıdaki bu türlere karşıyım. Adil tertemiz insanlar da var. Ama paralel yapının bu temsilcileri de var. Bunlar MİT'e de saldırdılar. Marmaray'ı da durdurmak istediler. Ama utanmadan Mrmaray'dan geçiyorlar. 

Bizden önce halkbank ziraat ban zarardaydı. Şimdi kazanıyorlar. Çözüm sürecine kardeşliğimize saldırdılar. İnsanların yatak odalarına mahrem telefon görüşmelerine hatta başörtüsüne saldırdılar. Gezi olaylarını biliyorsunuz. İkide bir şunu söylüyorlar. Samimi niyetle gelmişler. Ne samimi niyeti ya.. 12 ağaç sökülmüş bunlar da samimi çevre gösterisi yapmışlar. Geçin o işi geçin. Biz 12 yılda 3 milyar fidan ve ağaç diktik. Nerede 12 ağaç ya. Ama bunların çevre diye bir derdi yok. Bunlar terör örgütleriyle beraber çalışıyorlar. Yaktılar yıktılar cam çerçeve esnafı mağdur ettiler. Elinde molotof ile dolaşanlara bu kılıçdaroğlu sevgili evlatlarım diyor. Bizim sevgili evlatlarımız elinde bilgisayarı tabletleriyle kitabıyla kalemiyle olacak. Biz onları öper başımıza koyarız. farkımız bu. 

Bu ablalar kapınıza gelirse "Hadi hadi yolun açık olsun" diyin. Genel başkanınız kainat imamı gelir partinizin başına geçer beraberce siyaset yaparsınız. Bunlar artık dini bir örgüt değil ha tamamen siyasi birörgüttür. Hazreti Cebrail gelse oy vermem dediğinde siyasetle işimiz yok diyordu. Ama şimdi bakıyorsunuz harıl harıl abla abilerle her yerde çalışıyorlar koşturuyorlar. Güya bu seçimde AK Parti kazanmasın kim güçlüyse o kazansın. Bu Malatya diyor ki Hayır Hayır Allahın izniyle heryerde biz kazanacağız. 

Ben Rabia işareti yapınca baktım muhalefet parti başkanları da bu işareti yapmaya başladılar. Ya rahatsız oldular ya da çok sevdiler... Biz bu işaretle tek devlet tek vatan tek millet ve tek bayrak demek istiyoruz. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim