• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Başarılı öğrencilere Yekta Saraç'tan tebrik

Başarılı öğrencilere Yekta Saraç'tan tebrik
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Nişantaşı Üniversitesi'ne fakülte birinciliğiyle yerleşen öğrencilere tebrik yazısı gönderdi.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi birincisi Hüseyin Doyuranlı, Mühendislik Mimarlık Fakültesi birincisi Berfin Dilara Baş ve Sanat ve Tasarım Fakültesi birincisi Tunahan Üstün YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın tebrik yazılarını Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan'ın elinden aldılar. "Aslında söylenecek şeyleri altın harflerle bu güzel başarı öyküleriyle öğrencilerimiz yazmışlar. Onları tebrik etmenin ötesinde fazla bir şey gelmiyor elimden" diyen Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, "Şunu algılamamız gerekir ki, üniversiteler birçok özellikleriyle tanınan bilim kurumlarıdır. İnsanları yaşama ve mesleğe hazırlarlar. Ama bu kurumlara en çok yakışan şey akademik başarılar, bu tür ödüllerdir. Bu ödüller sürecin başında başladığı zaman hem bizi hem öğrencilerimizi motive edici oluyor" açıklamalarında bulundu. Duyarlılığından dolayı Prof. Dr. Yekta Saraç'a teşekkür eden Barkan, açıklamalarına şöyle devam etti: "En güzel noktalardan bir tanesi de bunların takdir edilmiş olması. Bu nedenle YÖK Kurumuna ve Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç'a bu duyarlılığı için Nişantaşı Üniversitesi ve başarılı öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.Yekta Bey önümüzdeki senenin başarı belgelerini şimdiden imzalamaya başlamalı çünkü Nişantaşı Üniversitesi önümüzdeki sene onların önemli bir kısmını daha hak etmeyi hedefliyor."

Yaklaşık 20 yıldır öğretmenlik yaptığını söyleyen İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi birincisi Hüseyin Doyuranlı, "Bu sene YGS-LYS sınavına girdim ve Nişantaşı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'ni birincilikle kazandım" dedi. Yaşamıyla ve gelecek hayalleriyle ilgili önemli bir adım attığını dile getiren Mühendislik Mimarlık Fakültesi birincisi Berfin Dilara Baş, akademisyen olarak üniversitede kalmak istediğini söyledi. Uzun zamandır bu bölümü istediğini söyleyen Sanat ve Tasarım Fakültesi birincisi Tunahan Üstün ise, "Uzun zamandır bu bölümü istiyordum. Nişantaşı Üniverstesi'nin de bu konuda çevre okullardan daha iyi olduğunu araştırıp öğrendim, bir senedir bunun için çalıştım, başardım mutluyum" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim