• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Baş dönmesi hastalık habercisi olabilir

Baş dönmesi hastalık habercisi olabilir
Nöroloji Uzmanı Dr. Osman Demir, "Sersemleme ya da dengesiz olma hissi olan baş dönmesi, çeşitli sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Araştırılıp...

Nöroloji Uzmanı Dr. Osman Demir, "Sersemleme ya da dengesiz olma hissi olan baş dönmesi, çeşitli sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Araştırılıp tedavi edilmesi gerekmektedir" dedi.

İnsanda baş dönmesi yaygın bir durum olsa da temel nedeni genellikle ciddi olmayabilir diyen Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Dr. Osman Demir, "Baş dönmeleri çoğu zamanda endişelenecek bir şey değildir. Fakat, görünür bir nedenden dolayı veya uzun bir süre boyunca tekrarlanan baş dönmesi atakları ciddiye alınmalı ve altında yatan sebep araştırılmalıdır. Baygınlık geçiriyorsunuz hissi, hüzünlü, üzüntülü, zayıf veya dengesiz hissetmek gibi bir dizi duyumu tanımlamak için kullanılan baş dönmesi ifadesine ek siz veya çevrenizde dönen, hareket eden yanlış duygusu oluşturan baş dönmesini de vertigo olarak adlandırılır. Beyincik ve beynin alt bölümü arasında gelişen ve "köşe tümörü" denilen oluşumlar yüzde 20 oranında vertigoya neden olur. Bu tümörler; ilerleyici işitme kaybı ve çınlama ve bazen de dengesizlik yapabilir. Bununla birlikte denge siniri etkileyen "nöropati" diye adlandırılan hastalıklar da, vertigoya sebep olabilir. Baş dönmesi ve vertigo için olası başka bir sebep ise akustik bir nöromadır, yani iç kulağı beyne bağlayan sinir üzerinde oluşan kansersiz bir tümördür. Ani, şiddetli baş ağrısı, göğüs ağrısı, nefes almakta zorlanma, kolların veya bacakların uyuşması veya felci, Bayılma, çift görme hızlı veya düzensiz kalp atışı, kafa karışıklığı ya da konuşma bozukluğu, tökezlemek ya da yürümekte zorlanma, devam eden kusma, nöbetler, işitme sırasında ani bir değişiklik, yüzde uyuşma veya zayıflık gibi durumlarda mutlaka acil tıbbi yardım alınmalıdır. Tekrarlayan, ani, şiddetli veya uzamış ve açıklanamayan baş dönmesi yaşarsanız doktorunuza başvurun" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim