• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Bartınlı Gezgin Türkiye Turunu Tamamlayamadı

Bartınlı Gezgin Türkiye Turunu Tamamlayamadı
Çocukluk hayali olan seyahat tutkusu nedeniyle Türkiye'nin 70 ilini dolaşan Bartınlı gezgin Murat Ak, terör olayları nedeniyle Türkiye turunu ertelemek zorunda...

Çocukluk hayali olan seyahat tutkusu nedeniyle Türkiye'nin 70 ilini dolaşan Bartınlı gezgin Murat Ak, terör olayları nedeniyle Türkiye turunu ertelemek zorunda kaldı.

Görevi gereği 2001 yılından bu yana Bartın'da yaşayan Murat Ak, seyahat etmenin en büyük tutkusu olduğunu ifade etti. Türkiye'nin 70 ilini dolaşan Bartınlı gezgin Murat Ak, Bartın'da Evliya Çelebi olarak anılmaya başladı. Yakaladığı en ufak bir fırsatta seyahat etmenin, yeni şehirler görmenin, tarihi ve turistik mekanları ziyaret etmenin bir tutku haline geldiğini ifade eden Murat Ak, hedefinin Türkiye turundan sonra dünyaya açılmak olduğunu ifade etti. Şu ana kadar Türkiye'nin 70 ilini arşınlayan Murat Ak hayalinin bu rakamı 81'e çıkarmak olduğunu söyledi. Gezdiği il sayısı 70 olan Murat Ak doğu ve güneydoğu illerinde artan terör olaylarından dolayı turuna ara vermek zorunda kaldı. Hakkari, Siirt, Şırnak gibi göremediği illere terör olayları nedeniyle gidemediğini ifade eden Murat Ak, bölgede tekrar barış sürecinin hakim olması durumunda bu illere de giderek Türkiye'nin 81 ilini görmüş olmayı hedeflediğini belirtti. Yeni şehirler, yeni mekanlar görmenin aynı zamanda yeni kültürler tanımak, vizyonunu ufkunu geliştirmek anlamını da taşıdığını belirten Ak, imkanları ve zamanları ölçüsünde herkese yılda en az bir tane yeni şehir görmeyi ve tanımayı tavsiye etti.

Gezme tutkusunun kendisi için bir hobi olmaktan çıktığını ve profesyonel bir uzmanlık ve ilgi alanı haline geldiğini belirten Murat Ak, "Görevim gereği 2001 yılından bu yana Bartın'da yaşıyorum. Burası artık benim memleketim oldu. Küçük yaşlardan beri gezmek için bir tutku olmuştu. Bu tutku ile gençlik yıllarımda Türkiye'yi gezmeye karar verdim. Bulabildiğim her fırsatta seyahat etmeye başladım. Yeni şehirler görmeye, tarihi ve turistik mekanları ziyaret etmeye başladım. Şu ana kadar Türkiye'nin 70 ilini gezdim En büyük hayalinin bu rakamı 81'e çıkarmaktır. Doğu ve güneydoğu illerinde artan terör olaylarından dolayı turuma ara vermek zorunda kaldım. Hakkari, Siirt, Şırnak gibi göremediğim bazı illere terör olayları nedeniyle gidemedim. Terör olayları bitince Türkiye turumu tamamlayacağım. Gezi izlenimlerimi de bazı yerel gazetelerle de paylaşıyorum" dedi.

Bartınlı gezgin Murat Ak ayrıca, Türkiye turunu tamamlayınca, gezdiği şehirlerle ilgili izlenimlerini ve deneyimlerimi kitaplaştırmak istediğini söyledi.

Bartınlı Gezgin Türkiye Turunu Tamamlayamadı

Bartınlı Gezgin Türkiye Turunu Tamamlayamadı

Bartınlı Gezgin Türkiye Turunu Tamamlayamadı

Bartınlı Gezgin Türkiye Turunu Tamamlayamadı

Bartınlı Gezgin Türkiye Turunu Tamamlayamadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim