• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Barodan ‘Yasak’ Açıklaması

Barodan ‘Yasak’ Açıklaması
Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özer, Türkiye'nin bugün mesai bitimine kadar sokağa çıkma yasakları ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne...

Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özer, Türkiye'nin bugün mesai bitimine kadar sokağa çıkma yasakları ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) savunma vermesi gerektiğini belirterek, AİHM'in yasaklara tedbir koymasını beklediklerini kaydetti.

Diyarbakır Barosu'nca sokağa çıkma yasaklarına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Adliye binası önünde yapılan açıklamaya baroya kayıtlı avukatlar katıldı. Burada konuşan Baro Başkan Vekili Ahmet Özer, "Diyarbakır Sur ilçesinde kara kara dumanlar yükselmektedir. Halep'te ve Rakka'dan gelen sesler duyulmaktadır. Savaşta dahi yerleşim birimlerine, sivil insanların yaşadığı yerlere böyle pervasızca top atışı yapılması kabul edilemez bir pozisyondur. Hukuken ve vicdanen açıklanamaz. Tahir Elçi'nin yaşamını yitirdiği yere ve tarihin bulunduğu yere toplarla ateş edilmektedir. Sokağa çıkma yasağının Türkiye Cumhuriyeti anayasasına bile aykırı olduğunu dile getirdik. Tarihi eserler ve yerler yok edilmektedir" dedi.

"KURŞUNLAR ALTINDA ADLİYE BİNASINA GELİYORUZ"

Sur ilçesine yaklaşık 600-700 metre mesafede bulunduklarını ve baro yöneticilerinin bürolarına kurşunların isabet ettiğini söyleyen Özer, "Daha birçok eve ve iş yerine kurşun isabet ediyor. Adliye binasına gelirken kurşunlar altından geçiyoruz. Sokağa çıkma yasaklarının derhal kaldırılmasını istiyoruz. Sur içindeki hayatın normale dönmesi için açıkça çağrıda bulunuyoruz. Bugün AİHM'in kendisine yapılan başvuru için Türkiye'den savunma için verilen sürenin son günüdür. Bugün mesai bitimine kadar Türkiye savunma verecektir. AİHM umarım sokağa çıkma yasaklarının kararına tedbir verip, bu hukuksuzluğa son verecektir" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından 5 dakika alkışlarla eylem yaparak dağıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim