• BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Baro adliyede kadınlara karanfil dağıttı

Baro adliyede kadınlara karanfil dağıttı
Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil dağıtıldı.

Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil dağıtıldı.

Komisyon, önce basın toplantısı düzenledi. Baro Başkanı Erol Çakır ve kadın avukatlar, adliyede görev yapan hakimler ve diğer çalışan bayanlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı. Baro Başkanı Erol Çakır ve Komisyon Başkanı Kader Atiye Şahin tüm kadınların gününü kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Kader Atiye Şahin, şunları kaydetti: "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların eşit işe eşit ücret talepleriyle 1857 yılında, adalet, barış ve eşitlik için başlattıkları uzun soluklu mücadelelerinin simgesi olan, hakları uğruna can verdikleri gündür. Ancak günümüzde 8 Mart gerek dünyada, gerek ülkemizde maalesef erkek şiddeti gölgesi altında ve bu şiddete karşı mücadele günü gibi algılanmaktadır. Bugün 1857 yılında başlayan kadınların eşit hak mücadelesi ilerlemek şöyle dursun toplumda yaşama hakkı elde etme mücadelesine dönüşmüştür. Özellikle ülkemizde son yıllarda ayyuka çıkan şiddet, ensest, cinayet, tecavüz vakaları bize toplumun nereye gittiğini sorgulatırken aynı zamanda vicdanlarımıza da derin yaralar açmaktadır.

Öldürülen her bir kadın kardeşimiz hakları yolunda mücadele ederken, şiddete karşı koyarken öldürülüyor ve yıl yıl ay ay tırmanan kadın cinayeti sayısı, kadınların hak mücadelesi devam ederken devletin ödevlerini ve kadınlara karşı görevlerini yerine getirmediğini gösteriyor. Bir gün dahi kaybetmeden kadın hareketinin tüm talepleri yerine getirilerek gerekli önlemler alınmalı, düzenleme ve uygulamalar yapılmalıdır. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre sadece 2015 yılında 50 kadın evliliğini, 15 kadın ilişkisini sonlandırmak isterken 130 kadın ise kendi hayatına dair bedensel, toplumsal ya da ekonomik bir başka hakkını kullanmak isterken öldürüldü.

Artık yapılması gereken, kadın cinayetine ve kadına karşı işlenen suçlara onay verir nitelikteki indirimleri, cezasızlığa son verecek ve caydırıcılığı arttıracak şekilde düzenlemek, kadın cinayetlerini durduracak kadını koruyan komisyonlar, politikalar üretmektir. Kadın cinayetlerinin olmadığı bir ülke ve bir yıl, ancak kadından yana bütün gereklerin yerine getirilmesiyle mümkündür. Biz Kırıkkale Barosu ve Kadın Hakları Komisyonu olarak öldürülen her kadın kardeşimizin davasına müdahil olduğumuzu, gerek insani gerek hukuki olarak her türlü yardım ve destekte bulunmak üzere hazır olduğumuzu, sorunun çözümüne yönelik atılacak her türlü somut adımda tüm kadromuz ile çalışmaya hazır bulunduğumuzu belirtmek isteriz. Bundan sonra kadına karşı şiddetin, cinayetin ve bunların önüne nasıl geçileceğinin değil hak ve adalet arayışının ve bu arayışın nihayete kavuşmasının kutlandığı 8 Martlara kavuşmak en büyük arzu ve temennimizdir. Bu vesile ile siz değerli meslektaşlarıma ve sesimizi duyurarak her zaman yanımızda olan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ederek basın açıklamamızı sonlandırıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun."Cihan

Baro adliyede kadınlara karanfil dağıttı

Baro adliyede kadınlara karanfil dağıttı

Baro adliyede kadınlara karanfil dağıttı

Baro adliyede kadınlara karanfil dağıttı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim