• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Barış mahallesine anaokulu müjdesi

Barış mahallesine anaokulu müjdesi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 4-6 yaş Kur'an Kursu açılışı için gittiği Barış Mahallesi'nde, bölgeye anaokulu yapılacağının müjdesini...

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 4-6 yaş Kur'an Kursu açılışı için gittiği Barış Mahallesi'nde, bölgeye anaokulu yapılacağının müjdesini verdi.

Kepez Belediyesi, imara uygun konutlaşmanın tamamlandığı Barış Mahallesi'nin yaşayanlarını, modern şehir imkânlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Yol, yeşil alan gibi çalışmaların büyük oranda tamamlandığı, çağdaş enerji doğal gazın getirildiği mahallenin eğitim talepleri de karşılanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, mahalleye kazandırdığı 4-6 yaş Kur'an Kursu da törenle hizmete açıldı. Kurs binasının açılış kurdelesini kesen Başkan Tütüncü, mahallelilere anaokulu müjdesi verdi. Tütüncü, mahalledeki ilkokul alanının 929 m2.lik kısmının, anaokulu alanına dönüştürülmesine ilişkin imar planı revizyonu hazırladıklarını söyledi. Hazırlanan bu 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunun, Kepez Belediyesinin Aralık meclisinde görüşülerek, kabul edildiğini aktaran Tütüncü, "Bu revizyonun, Büyükşehir Meclisi'nde de kabul edilmesinin ardından anaokulu alanının planlaması süreci tamamlanmış olacak. Daha sonra anaokulunun bölgeye kazandırılmasına yönelik çalışmayı başlatacağız. Milli Eğitim Bakanlığı, belediye işbirliğiyle en kısa zamanda bu anaokulunu, mahallemize kazandırmak arzusundayız" açıklamasını yaptı.

"Yeni okullar bizi mutlu ediyor"

En çok, Kepez'e yeni okul binaları kazandırmaktan mutlu olduklarını belirten Tütüncü, "Geleceğimiz olan çocuklarımızı, modern eğitim olanaklarıyla buluşturmak için 11 yıldır gayretle çalışıyoruz. Belediyelerin, eğitime destek vermesi hukuki zorunluluk değil. Ama biz eğitime desteği vicdani sorumluluk olarak görüyor ve gereğini yapıyoruz. Bugüne kadar ilçemizdeki okul arazilerindeki mülkiyet ve imara ilişkin problemlerini çözerek, Kepez'e 120'den fazla okul binasının yapılmasının önünü açtık. Bu sayıyı yeterli görmüyoruz. Kepezli çocuklarımızı, Hükümetimizin destekleriyle daha konforlu, donanımlı yeni okul binalarıyla buluşturmaya devam edeceğiz. Barış Mahallemizdeki hemşehrilerimizin anaokulu isteği vardı. İmar düzenlemesiyle bu isteğinin karşılanmasına yönelik önemli bir adım attık. Bir lise binasının yapımının devam ettiği bölgeye, devletimizin desteği ile yeni okul binaları kazandıracağız" ifadesini kullandı.

Başkan Hakan Tütüncü, Kur'an Kursu'nun açılışının ardından, Kepez Belediyesi'nin mahalledeki etüt merkezi ile Prof İhsan Koz İlkokulu Gençlik ve Spor Kulübü'nün tekvando takımını da ziyaret etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim