• BIST 9533.03
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Barış Aydın: “Türkiye’nin Şanlı Yürüyüşünü Durduramayacaklar”

Barış Aydın: “Türkiye’nin Şanlı Yürüyüşünü Durduramayacaklar”
Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı Barış Aydın, son 14 yıldaki kalkınma ve büyümesi ile bir küresel güç haline gelen...

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı Barış Aydın, son 14 yıldaki kalkınma ve büyümesi ile bir küresel güç haline gelen Türkiye'ye çelme takmak isteyen bazı odakların PKK, DAEŞ gibi terör örgütlerini taşeron yaparak ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi. Aydın, bunların ana stratejilerinin "Türkiye'yi ekonomiden vurmak" olduğunu bildirdi.

Kanlı terör saldırılarında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Barış Aydın yaptığı açıklamada, son günlerde büyük şehirlerde saldırılarını artıran terör örgütlerinin, Türkiye'nin güçlenmesi ve ilerlemesini çekemeyen dış güçlerin taşeronu olduğunu, arkalarında Türkiye'yi 2023 ve 2071 hedeflerinden alıkoymak isteyen odakların bulunduğuna işaret ederek "Bunu asla başaramayacaklar, Türkiye'nin şanlı yürüyüşünü durduramayacaklar" dedi.

Türk milletinin birlik ve beraberliğini korumaya kararlı olduğunu ve ülkeyi bölmeyi hayal edenlere asla prim vermediğini ifade eden Aydın, "Türkiye güçlü bir devlettir. 30 yıldır devletimize silah doğrultan, askerimizi, polisimizi, vatandaşlarımızı katleden terör örgütü, bu yolda başarılı olamayacağını anlamıştır. Bu yolun sonu yoktur" diye konuştu.

Aydın, bu gerçeği zaten çok iyi bilen şer odakların, aslında terör örgütlerini, Türkiye'nin kaynaklarını israf etmek, enerjisini boşa tüketmek için bir araç olarak kullandığını vurguladı. Terörün, Doğu ve Güneydoğu'da sosyal ve ekonomik hayata ağır darbe indirdiğine işaret eden Aydın, son dönemde batıya kayan ve İstanbul, Ankara gibi metropollerde artan terör saldırılarının, artık ülke genelinde ekonomik ve sosyal hayatı ve ticari faaliyetleri hedef aldığına dikkat çekti.

"KİRLİ OYUNA GELMEYECEĞİZ"

Aydın, temel stratejinin "Türkiye'yi ekonomiden vurmak" olduğuna dikkat çekerek, şu analizi yaptı:

"Terörle, ülke genelinde bir korku havası ve güvenlik zafiyeti algısı oluşturarak, insanımızı korkutup sokağa çıkarmayarak ekonomimizi çökertmek istiyorlar. Türkiye'nin tüketimi, üretimi, ticareti, iç turizmi, yani bütün olarak ekonomik faaliyetleri baltalanmak isteniyor. Bir yandan Rusya ambargo uyguluyor, diğer yandan tırmandırılan terörle güvenlik endişesi yaratılarak ülkemizin ihracatı, turizmi, mütahitlik hizmetleri hedef alınıyor, yurt dışından doğrudan yatırım gelişinin durması isteniyor. Güneydoğu ve Doğu'nun birçok illerine turistik seyahatler ve iş seyahatleri azalmıştı, şimdi Ankara ve İstanbul saldırıları ile büyük şehirlerde de bu sonucun ortaya çıkması amaçlanıyor."

Türkiye üzerinde kirli bir oyun oynandığını anlatan Aydın, Türkiye'yi 2023 ve 2071 hedeflerinden alıkoymak istiyorlar. Türkiye'yi paçalarından tutup aşağı çekmeyi amaçlıyorlar. Ama bunlar Türk milletini tanımıyor. Bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. İstedikleri şeyi asla başaramayacaklar. Bu kirli oyuna gelmeyeceğiz" diye konuştu.

"GÜÇLÜ EKONOMİ GÜÇLÜ ÜLKE"

Dünyada sözü dinlenen, güçlü bir devlet olmanın yolunun güçlü ekonomi olmaktan geçtiğine işaret eden Aydın, Türkiye'nin son 14 yılda ekonomi alanında kaydettiği hızlı gelişme ve kalkınma ile küresel alanda etkili bir devlet, bölgesel açıdan bir güç merkezi haline geldiğini anlattı. Aydın, milletçe 2023 ve 2071 hedefleri ile geleceğin güçlü ve büyük Türkiye'si idealine sımsıkı sarılma, bu vizyon etrafında birleşme çağrısı yaptı. Terör saldırılarının amacının, Türkiye'yi istikrarsızlaştırarak bu şanlı yürüyüşünden geri çevirmek olduğunun altını çizen Aydın, "Milletçe yekvücut olup kenetlendiğimiz, barış, istikrar ve güven ortamını muhafaza ettiğimiz sürece, 21. Yüzyılın Büyük Türkiyesi idealinden bizi kimse geri çeviremeyecek, Türkiye'nin demokrasi ve ekonomi alanındaki şanlı yürüyüşünü hiçbir güç durduramayacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim