• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Barcelona-Real Madrid / 19.00

Futbol dünyası El Clasico'yu bekliyor. Barcelona ile Real Madrid'i karşıya getirecek maçta, dünya futbolunun en büyük yıldızları sahne alacak. Dev mücadeleyi bu akşam saat 19.00'da
Futbol dünyası El Clasico'yu bekliyor. Barcelona ile Real Madrid'i, Nou Camp'ta karşı karşıya getirecek maçta, dünya futbolunun en büyük yıldızları sahne alacak. Messi-Ronaldo rekabetinin yanı sıra, sporseverler, Bale ile Neymar'ı da ilk kez bir El Clasico'da izleme şansı yakalayacak.
 
Bir tarafta Messi diğer tarafta Ronaldo... Son dönemde El Clasico’lardan bahsederken kullandığımız bu kalıplaşmış cümleye, bu sezon çok önemli bir ek yapmak gerekiyor. Zira El Clasico artık sadece Messi ve Ronaldo'nun değil; Bale ile Neymar'ın da mücadelesine sahne olacak. Futbolseverler, Nou Camp'ın ev sahipliği yapacağı 167. El Clasico’da, dünya futbolunun en büyük 2 yıldızı olarak gösterilen Messi ve Ronaldo kadar, Bale ile Neymar'ın da nasıl bir performans sergileyeceğini merakla bekliyor.
 
Futbol tarihinin en pahalı oyuncusu unvanını, takım arkadaşı Cristiano Ronaldo'dan devralan Gareth Bale, sakatlık sorunları nedeniyle, Real Madrid kariyerine sönük başladı. Ronaldo gibi bir yıldızın önünde dünyanın en pahalı futbolcusu unvanını taşımanın baskısı altındaki Bale'in, ilk kez forma giyeceği El Clasico’da, üzerindeki baskı bir kat daha artacak. Neymar ise henüz Brezilya milli takımındaki performansını sergileyemese de, Barcelona'ya her geçen maç biraz daha ısınıyor. İlk kez El Clasico heyecanı yaşayacaklar sadece Neymar ile Bale değil. Real Madrid'in yeni transferi Isco'nun yanı sıra, 2 takımın teknik direktörleri Carlo Ancelotti ve Tata Martino da, dünya futbolunun en büyük ezeli rekabetinin havasını ilk kez soluyacak.
 
İlk düdüğü 1929'da çalınan El Clasico’da, bugüne dek oynanan 166 maçın 70'ini Real Madrid, 64'ünü ise Barcelona kazandı. Katalan ekibi, özellikle Pep Guardiola'nın göreve gelmesinden sonra, bir dönem rakibine büyük üstünlük kurdu. Jose Mourinho’nun, Real Madrid'deki ilk sezonunda, Barcelona'nın aldığı 5-0'lık galibiyet hala akıllarda... Ancak Mourinho,, ilerleyen dönemde Katalan ekibinin hakimiyetini kırmayı başardı. Real Madrid, geçen sezon Mourinho yönetiminde çıktığı 2 maçta, Barcelona ile deplasmanda 2-2 berabere kalırken, evinde 2-1 kazandı.
 
Real Madrid'in bu maçtaki en büyük kozu yine Cristiano Ronaldo olacak. La Liga'da 8 golü bulunan yıldız oyuncu, Şampiyonlar Ligi’nde de ilk 3 maçta 7 kez fileleri havalandırdı. Sakatlık dönüşü, Şampiyonlar Ligi’ndeki Milan maçında takımına beraberliği getiren golü atan Messi ise her zamanki gibi Barcelona'nın vurucu gücü olacak.
 
La Liga'ya 8'de 8 ile girdikten sonra geçen hafta osasuna deplasmanında ilk puanlarını kaybeden Barcelona, Real Madrid'in 3 puan önünde bulunuyor. Bakalım Messi, Ronaldo, Neymar, Bale, Iniesta, Xavi, Isco ve Modric gibi yıldızların boy göstereceği maçtan nasıl bir sonuç çıkacak?
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim