• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Banaz Belediyesinden “Tedes” Açıklaması

Banaz Belediyesinden “Tedes” Açıklaması
Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, hakkında ve Banaz Belediyesi ile ilgili çıkan asılsız haberlere sert cevaplar vererek, karalama kampanyası yapanlar...

Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, hakkında ve Banaz Belediyesi ile ilgili çıkan asılsız haberlere sert cevaplar vererek, karalama kampanyası yapanlar hakkında yasal süreç başlattı.

Uşak'ın Banaz ilçesinde geçtiğimiz aylarda hizmete giren TEDES'in "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" ardından bazı ulusal ve yerel basın kuruluşlarında farklı itham ve yanlış bilgilendirmeler sonucunda ortaya çıkan bilgi kirliğine Başkan Zafer Arpacı açıklamalar getirerek, belediyeyi zan altında bırakan kurumlar ve kişiler hakkında yasal süreç başlattıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Zafer Arpacı yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Banaz İlçemizde yaklaşık iki ay önce Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmete alınan, İlçemizden geçen İzmir - Ankara karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amaçlarına hizmet etmek üzere kurulmuş olan TEDES Sistemi ile ilgili basında ve bazı internet sayfalarında yapılan haberler ile ilgili olarak aşağıdaki konularda kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı duyulmuştur. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 02/05/2012 tarih ve 92503 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek:16 Maddesinin uygulanmasına ilişkin usul ve esasların 5.Maddesi gereğince, Trafik Elektronik Denetleme Sistemlerinin (TEDES) , Büyükşehir Belediyeleri ile İl Belediyelerinin tamamında ve nüfusun 10.000 üzeri olan İlçe ve Belde Belediyelerinde kurulması uygun görülmüştür. Belediyemizce ihalesi yapılan ve tüm onayları alınarak Emniyet Müdürlüğüne teslim edilen Banaz TEDES-KGYS sistemi bugüne kadar ülkemizde aynı kanun maddesine istinaden yapılan ihaleler arasında en yüksek belediye payı ve en düşük firma payı olan ihaledir. Her kesilen cezanın % 70'i Maliyeye kalmakta ve kalan % 30'u ise belediyeye hizmet bedeli olarak alınmaktadır. Bu bedel ise ihale şartlarına uygun olarak Belediye ve firma arasında dağıtılmaktadır."

"32 MİLYON GİBİ CEZA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Başkan Arpacı açıklamasında kesilen ceza miktarlarına da değinerek; "Çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan her ay toplam 32 milyon TL ceza ve 4'er milyon lira gibi bir pay alıyorlar haberleri kesinlikle yalan ve yanlış bilgilerdir. Kasım ayında sistemin cezaya dönüştürdüğü ihlallerden dolayı Maliye Bakanlığınca gönderilen paradan Belediye Hesaplarına giren paranın net miktarı 269.736 Türk Lirasıdır. Belediyemize sağlanan bu kaynak son kuruşuna kadar Banazımız için kullanılacaktır. Ayrıca sistemin kurulduğu andan itibaren geçen 2 ay içindeki ihlal oranlarında ise % 80 lik bir düşüş yaşanmıştır. Önümüzdeki dönemde sistemin kestiği cezalarda % 80 lik düşüş anlamına gelmektedir. Diğer yandan; Kuruluşundan bugüne kadar sürücüleri uyarmak adına tam 37 adet büyüklü küçüklü tabela konulmuştur. Tüm uyarılarımıza tüm aydınlatmalara rağmen kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulanması Emniyet Genel Müdürlüğünce kanun olarak belirlenmiştir. Unutulmamalı ki trafikte her kural ihlali bir kazanın sebebi olabilir. Bu sistem kurulurken asla gelir elde edilmesi önceliğimiz olmamıştır. Tek amacımız can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır." Dedi.

"BU İDDİALARIN HEPSİ YALAN VE SAPTIRMADIR"

Diğer bir yalanlarla dolu haber ise benimde yönetiminde olduğum Banaz Turizm ve Kalkınma Derneği ile ilgili ortaya atılan iddialardır. Bu iddiaların hepsi yalan ve saptırmadır. Bu yapılan haberlerde paylaşımlarda bizlere yönelik olan karalama kampanyasının en son kurgusudur. Banaz Turizm ve Kalkınma Derneği 22.08.2014 tarihinde kurulmuştur. Tedes İhalesi ise Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Tedes Sistemlerinin kurulumundan aylar önce ilçemizin tanıtımına ve kurumların desteklenmesine yönelik olarak kurulan ve kurucu üyeleri içinde İlçemizin çok değerli işadamları ve esnaflarının bulunduğu Dernekler Kanununa göre kurulan bir dernektir. Dernek kurucuları Banaz için gönül birliği yapmış bu isimler İlçemizde yüzlerce insana iş imkanı sağlayan çok köklü firmaların sahipleridir. Dernek olarak yönetim kurulunun 30.04.2015 tarihli kararına istinaden yönetim kurulu üyeleri arasında gönüllülük esasına göre toplanan paralarla alınan araç yine Belediyemizin hizmetlerinde kullanılmak üzere geçtiğimiz günlerde bir protokol ile tahsisi Belediyeye sağlanmıştır. Araç Derneğin resmi kayıtlı aracıdır ve bir nevi devletin malıdır. Kanunla kurulan bir derneğe alınan araç ile ilgili her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Benim ve adı geçen işadamlarımızın Banazın sanayisi ve gelişimi için yıllardır verdikleri emek ve çaba öyle nerden geldiği belli olmayan karalama kampanyaları ile zedelenemeyecek kadar büyük bir anlam taşımaktadır. Bu nedenle kamuoyunu aydınlatmak adına yapmış oluğumuz bu açıklamalar çerçevesinde İlçemizde kurulu bulunan TEDES sistemi ile yaklaşık 2 aydır tek bir maddi hasarlı kazanın dahi yaşanmaması bizlerin en büyük sevincidir. İnsan hayatına verdiğimiz önemi para ile ölçmeye kalkanlar şunu unutmasınki; geçtiğimiz yaz kırmızı ışıkta hızla geçen bir kamyonun altında kalan 3 yaşındaki ve yine kısa bir süre önce kırmızı ışık ihlali sonucu kamyon altında kalarak hayatını kaybeden 16 yaşındaki çocuğumuzun acısını yaşayan ailelerin çektiği acının bir bedeli yoktur." Dedi.

"HİÇBİR MADDİ KAZANÇ VEYA RAKAM BENİM HEMŞERİMİN KILINA ZARAR GELMESİNDEN ÖNEMLİ OLAMAZ"

Başkan Arpacı son olarak; "Kamu yararı gözetilen her işte mutlaka eleştirenler olmuştur olacaktır, ancak eleştiriler iftira ve tehdit aşamasına geçtiğinde gereğini hukuk çerçevesinde yapmak gerekmektedir. Biz bu tür şantaj, tehdit ve asılsız haberlere ve iftiralara boyun eğmeyeceğiz. Gerekli hukuki işlemler an ve an yapılmış ve soruşturma devam etmektedir. Banaz'ın hakkını her zaman Banaz'da tutacağız. Hiçbir maddi kazanç veya rakam benim hemşerimin kılına zarar gelmesinden önemli olamaz. Bundan sonra birimi, kurumu makamı ve mevkii ne olursa olsun belediyemize iftira atan ve karalama kampanyasında bulunanlar kendilerini Yüce Türk Adaletinin karşısında bulacaklardır. Yaptığımız hiçbir işte kanunsuzluğa ve hukuksuzluğa yer vermedim bundan sonrada vermeyeceğim. Banazlı Hemşehrilerimin desteği ve duası, yegane dayanağımızdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim