• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Balıkesir'deki otobüs faciası: En acı bakış!

Balıkesir'deki otobüs faciası: En acı bakış!
Balıkesir'de herkesin gözleri önünde alev alev yanan otobüsün içerisinde can veren 5 yaşındaki Huzeyfe Yavuz ve 18 yaşındaki teyzesi Özlem Yılmaz'ın birbirine sarılarak yangında can verdikleri ortaya çıktı.

Balıkesir-Edremit Karayolu Gökçeyazı Mahallesi mevkisinde seyir halindeki yolcu otobüs kahve makinesinden çıktığı iddia edilen yangınla küle döndü. Yangın sırasında çıkan izdihamda otobüsün arka kapısına yönelen yolculardan bazıları ezildi, bazıları da güçlükle dışarıya çıkabildi. Otobüsten çıkmayı başaramayan 1’i çocuk 5 kişi otobüste yanarak can verdi.

images-(47).jpeg

Acılı haber genç teyze ve yeğenin ikamet ettikleri mahalleyi de yasa boğdu.

Düğünden dönüyorlardı

Bursa’nın Kestel İlçesine bağlı Ümitalan Mahallesinde ikamet eden Saniye Yılmaz’ın, oğlu Huzeyfe ve kız kardeşi Özlem’le birlikte üniversiteden arkadaşının düğünü için Balıkesir’e gittiği öğrenildi. Düğünün ardından bir süre burada kalıp tatil yapan ailenin dün Bursa’ya gelmek için dehşetin yaşandığı otobüse bindikleri ortaya çıktı.

Anne camı kırdı ama…

Yangının çıkmasının ardından anne Saniye Yılmaz imdat çekici ile otobüsün camını kırdı. 5 yaşındaki oğlunu camdan dışarıya sarkıtmak istedi. Ancak dışarıda çocuğu alacak kimse olmadığı için çocuğu dışarıya bırakamadı. Bu sırada annesinin elini bırakan küçük çocuk bir anda dumanın arasında kaimages-(48).jpegyboldu. Yan koltukta oturan üniversite hazırlık öğrencisi teyze Özlem Yılmaz yeğenini bulabilmek için koridorda orta alana doğru ilerledi.

 

Orta kapı açılınca alevler her yeri sardı

Bir süre sonra Huzeyfe’ye ulaşan teyze Özlem Yılmaz yeğenini kucakladı. Tam bu sırada şoför otobüsün orta kapısını açtı. İçeriye dolan hava ile birlikte otobüs birden alev aldı. Parlayan alevlerin arasında kalan teyze ve yeğen yanarak can verdi. Otopsi için morga getirilen teyze ve yeğenin cesetlerinin birbirlerine sarılmış halde oldukları öğrenildi. 

5d45dfe1d3806c2004fb9e8e.jpg

Teyze- yeğen, Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından memleketleri Kestel’de toprağa verildi. Teyze ve yeğenin cenazesine çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazede 18 yaşındaki genç kızın tabutuna gelinlik örtülürken minik Huzeyfe ise sünnet elbisesine sarılı tabutla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede otobüsten kurtulmayı başaran anne Saniye Yılmaz’ın kardeşine ve oğluna son bakışı yürekleri burktu. Teyze ve yeğeni kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim