• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Balıkesir’de Av Köpekleri Yarıştı

Balıkesir’de Av Köpekleri Yarıştı
Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonun Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlediği av köpekleri yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonun Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlediği av köpekleri yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Sındırgı Akçagöl mevkiinde düzenlenen 12. Eyhaf Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışmasında, köpeğin avcı ile uyumu, stili, gezişi ile çift köpekli yarışmalarda köpeklerin uyumu ve teknikleri hakem heyetince değerlendirildi. 12. Eyhaf Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışmasında avcılar ve vatandaşlarla bir araya gelen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, gelecek yıl daha kapsamlı yarışmaların yapılacağını kaydetti. Başkan Yavaş; "Sındırgı, muhteşem doğasında her türlü yaban hayatı ile ilgili sporların yapılacağı bir memleket. Yüzde 60'ı ormanlarla kaplı, Çaygören Barajı bir uçtan bir uça 10 kilometre mesafede. Barajın içine iki tane 400 litreye yakın bol minarelli su akmakta. Bin 800 metre yüksekliğe sahip Ulus Dağı muhteşem floraya sahip. İlçe merkezi 200 rakıma sahip. Sındırgı'nın bir uçtan diğer uca 140 kilometre olduğunu düşündüğümüz takdirde her şeyiyle ilgili çayda, barajda, doğada her türlü spora müsait. 12. EYHAF Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışmasında muhteşem katılımla ve muhteşem Sındırgılıların katılımlarıyla gerçekleşiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu organizasyon yeni sene daha gelişmiş bir şekilde devam edecek. Barajda balık avından tutunda diğer av sporlarıyla devam edecek" dedi.

Kaymakam Ercan Ateş ise, "İlçemizde çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan başta Belediye Başkanlığımız olmak üzere ve Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyon'una çok teşekkür ediyorum. Yaban hayatı koruma görevi tüm insanlık için en önemli görevlerin başında geliyor" şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda EYHAF Başkanı Ersin Düzyol katkılarından dolayı Kaymakam Ercan Ateş ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'a plaket verdi. Yarışmalarda dereceye giren köpeklerin sahiplerine ödülleri verildi.

Balıkesir’de Av Köpekleri Yarıştı

Balıkesir’de Av Köpekleri Yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim