• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

"Balık cildi" hastası bebek yardım bekliyor

Afganistan'daki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığındıktan sonra Samsun'a yerleşen 4 kişilik Afganlı ailenin en küçük ferdi olan 24 günlük bebek, "balık cildi" hastası. Aile, çocukları tedavi ettirmek için yardım bekliyor.
Yaklaşık 3 ay önce eşi ve 1 çocuğuyla Afganistan'dan İran ve sonra Türkiye'ye geldiklerini ifade eden 28 yaşındaki Enayat Samandarı, Samsun'a geldikten sonra kızı Mahsube Samandarı'nın dünyaya geldiğini fakat iktiyozis (balık cildi) hastası olduğu için tedavi ettirmekte zorlandığını söyledi. 
 
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Ofisi'ne sığınma talebinde bulunduklarını belirten Enayat Samandarı, "Ben Afganistan'daki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldim. Birleşmiş Milletler'e gittim. Onlar da beni Samsun'a gönderdi. Samsun'a geldikten kısa bir süre sonra kızım dünyaya geldi. Kızım doğumda cildi rahatsızlığından dolayı Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2 hafta yoğun bakımda kaldı. İlaç ve kızımın tedavi masraflarını karşılayamıyorum. Çünkü benim burada çalışma iznim yok. Kızımın buradaki tedavi masraflarını karşılayamadım. Kızımın cildi çok kötü, lütfen bana yardım edin" dedi. 
 
Mayıs ayında Samsun'a gelip İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'ne yerleşen Afganlı aileye çevredeki duyarlı vatandaşlar tarafından eşya, giysi ve gıda yardımında bulunuluyor. 
 
Anne 27 yaşındaki Zahra Samandarı ve bebeğin ağabeyi 8 yaşındaki Ehsan Samandarı da 24 günlük Mahsube bebeğin biran önce sağlığına kavuşmasını ve yetkililerden yardım bekliyorlar.  
 
"MÜLTECİLER HASTANELERDE TEDAVİ OLABİLİRLER" 
 
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, "Geçici TC kimlik numarası alan her mülteci bütün hastanelerimizde ücretsiz bir şekilde tedavi olabilir. Fakat ilaçlarla ilgili olarak da Sosyal Güvenlik Kurumu ilgileniyor" dedi.  
 
İKTİYOZİS HASTALIĞI 
 
İktiyozis, insan ve evcil hayvanlarda görülen kalıtsal bir cilt hastalığı.
 
"İktiyozis" kelime anlamı olarak "balık cildi" demek. Bu hastalığın görüldüğü insan ve hayvanlar balığın pullarını andıran bir görünüm alıyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim