• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Bakımevinde şizofren kadını hamile bıraktı

Konya'da özel bir bakımevinde görevli hastabakıcı 45 yaşındaki R.K., ailesi tarafından buraya yerleştirilen şizofren 32 yaşındaki Ş.Ç.'yi hamile bıraktı.
Konya'da özel bir bakımevinde kalan şizofren hastası 32 yaşındaki S.Ç.'nin karnının büyümesi üzerine yapılan muayenesinde 25 haftalık hamile olduğu tespit edildi. Ailesinin şikayeti üzerine Konya Aile sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. İfadesinde komşuları K.K. ve bakımevinde temizlikçi olarak çalışan İ.Y., B.Ç. ve R.K.'nın kendisi ile birlikte olduğunu ileri sürmesi üzerine babalık testi yapılmasına karar verildi. 4 kişiden bebeğin babasının tespit edilmesi için DNA örneği alındı. Alınan kan örnekleri sonucu yapılan testte bebeğin bakımevinde temizlikçi olarak görevli R.K.'ye ait olduğu belirlendi.
 
Sanıkla hakkında nitelikli cinsel istismar suçundan Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken, görülen duruşmada 2 ay önce bakımevindeki işinden ayrıldığı öğrenilen 46 yaşındaki R.K. için tutuklama kararı çıkarıldı. S.Ç'nin kendisiyle birlikte olduğunu iddia ettiği İ.Y., B.Ç. ve K.K.'nın mağdurun verdiği tarihlerde bulundukları yerin tespitini istedi. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.
 
Olayı anlatan şizofren hastası 32 yaşındaki S.Ç., kaldığı özel bakımevinde görevli temizlikçilerin kendisi ile ilişkiye girdiğini öne sürdü.  Alınan ilk ifadesinde 2 kişinin ismini verdiğini. daha sonra da 2 kişi daha eklediğini belirten Ş.Ç., hastanede gerçekleşen doğumun ardından 30 gün yaşayan bebeğinin öldüğünü söyledi. Olayı kimseye anlatmaması için tehdit edildiğini ileri süren Ş.Ç.  şunları söyledi:
 
"Bana bunu yapanlardan şikayetçiyim. Sonuna kadar devam edeceğim. Mahkemeye çıktık. Dava sonuçlarını hakim açıkladı. Hakim, bebeğin R.K.'den olduğunu söyledi. Yani bebeğin babası belli oldu. Ötekilere de zaten sordu. Onlar biz yapmadık, beraber olmadık diye inkar ettiler." diye konuştu.
 
Olaydan sonra ailesinin yanında kalmaya başladığını anlatan Ş.Ç. "Şimdi kız kardeşimin yanında kalıyorum. Bana onlar bakıyorlar. Sigaramı, yemeğimi, ekmeğimi, giyimimi, her şeyimi onlar karşılıyor." dedi.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim