• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Ünal: Yurt dışından gelen tüm uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz

Bakan Ünal: Yurt dışından gelen tüm uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi için bir dizi önlem aldıklarını...

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi için bir dizi önlem aldıklarını belirtti. Bakan Ünal, "Daha önce biz sadece Rusya ve bağımsız devletler topluluğundan gelen tarifesiz uçak seferlerine 6 bin dolar yakıt desteği veriyorduk. Şimdi bunu tüm dünyadan gelen tarifeli, tarifesiz bütün uçaklara vermeye başlıyoruz. Çünkü biz Türkiye'nin turizmini belli pazarlara bağımlı kalacak hale getirmek istemiyoruz." dedi.

'AK PARTİ POLİTİKALARININ TEMELİNİ TEŞKİL EDEN BİR İNANÇLA KURULDU TKDK"

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü'nce düzenlenen IPARD-I Yatırımları Toplu Açılışı ve IPARD-II Lansman Töreni'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, törende yaptığı konuşmada kırsal kalkınmanın önemine değindi. Bu amaçla TKDK'nın 2007 yılında kurulduğunu ve 2011 yılında proje almaya başladığını anımsatan Ünal, kurumun AK Parti politikalarının temelini teşkil eden bir inançla kurulduğunu ifade etti. Ünal, şunları söyledi: "TKDK, 2007 yılında kuruldu ama 2011 yılında proje almaya başladı. Göçün yaşanmadığı, insanların kendi evlerinde, kendi sokaklarında, kendi mahallelerinde, doğdukları yerde mutlu olmalarını hedefleyen ve insanların doğdukları yerde doymasını hedefleyen ve ancak gelişimimizin bu şekilde olacağına inanan ve AK Parti politikalarının temelini teşkil eden bir inançla kuruldu TKDK."

'6 BİN DOLAR YAKIT DESTEĞİNİ TARİFELİ TARİFESİZ BÜTÜN UÇAKLARA VERMEYE BAŞLIYORUZ'

Konuşmasında Rusya ile yaşanan uçak krizi ve sonrasında yaşanan gelişmelere değinen Ünal, turizm sektörünün krizden etkilenmemesi için bir dizi önlem aldıklarını belirtti. Dünya ülkelerinden gelen tarifeli tarifesiz tüm uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği verileceğini açıklayan Ünal, şu ifadeleri kullandı: "Biliyorsunuz; Turizm Bakanı olduğumuz gün ve kabinenin açıklandığı gün bir uçak krizi yaşandı. Angajman kuralları gereği hava sahamızı ihlal eden bir milliyeti belli olmayan bir uçağı Türkiye Cumhuriyeti Devleti düşürdü. Daha sonra bunun Rus uçağı olduğu anlaşıldı ve Rusya ile turizm krizi süreci yaşadık. Hamdolsun bu şu anda özellikle sayın Başbakanımızın TİM'in lansmanında açıkladığı 2 tane müjde vardı. Onu da buradan tekrar etmek istiyorum, bu müjdeleri. Çünkü yaşadığımız bu turizm kriziyle ilgili önemli bir kolaylaştırıcı ve telefi edici tedbir olarak açıklandı. Daha önce biz sadece Rusya ve bağımsız devletler topluluğundan gelen tarifesiz uçak seferlerine 6 bin dolar yakıt desteği veriyorduk. Şimdi bunu tüm dünyadan gelen tarifeli, tarifesiz bütün uçaklara vermeye başlıyoruz. Çünkü biz Türkiye'nin turizmini belli pazarlara bağımlı kalacak hale getirmek istemiyoruz. Pazarların eşitlenmesi, iyi bir destinasyon yönetimi ve hükümetin desteği ile turizmin herhengi bir kriz yaşanmasına mahal vermeden inşallah bu süreci atlatacağız. Bizim için bu süreçte öncelikli ve önemli olan yapacağımız en temel şey Türkiye'nin kültür politikalarını 2023 vizyonuna uygun bir şekilde bir hafıza ve kimlik inşası haline getirmek olacaktır."

Konuşmaların ardından, hibe yoluyla desteklenen 158 tesisin toplu açılışı yapıldı. Törene, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Veysi Kaynak, Celalettin Güvenç, Nursel Reyhanlıoğlu, Uğur Dilipak, İmran Kılıç, TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı ile Vali Mustafa Hakan Güvençer, protokol üyeleri ve yatırımcılar katıldı.

Bakan Ünal: Yurt dışından gelen tüm uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz

Bakan Ünal: Yurt dışından gelen tüm uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim