• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Selçuk: “Afyonkarahisar’a 18 yılda 55 milyarlık sosyal yardım ulaştırdık”

Bakan Selçuk: “Afyonkarahisar’a 18 yılda 55 milyarlık sosyal yardım ulaştırdık”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 18 yılda Afyonkarahisar'da 24 milyar liraya yakın kamu yatırımı yaptıklarını ifade ederek:...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 18 yılda Afyonkarahisar'da 24 milyar liraya yakın kamu yatırımı yaptıklarını ifade ederek: "2002'lerde 2 milyarı bile bulmayan bir sosyal programımız varken şu an 43 sosyal yardım programımızla 55 milyarı aşan bir sosyal yardımı vatandaşlarımıza ulaştırmaktayız" dedi.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hayırsever Özcan Halaç tarafından yapımı tamamlanan Fazlı-Macide Halaç Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreni, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Törende konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Afyonkarahisar'a sosyal alanda yapılan kamu yatırımları ve sosyal yardımların miktarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Afyonkarahisar'a 18 yılda 24 milyar liraya yakın kamu yatırımı yaptıklarını kaydeden Bakan Selçuk: "Bu yatırımlar içerisinde eğitim var sağlık, ulaşım, ticaret, sosyal yardımlar ve sanayi gibi birçok hizmeti barındırmakta. Biz de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bu yıl 3 milyar lirasını katkı sunmuş durumdayız" dedi.

"55 milyarı aşan bir sosyal yardımı vatandaşlarımıza ulaştırmaktayız"

Afyonkarahisar'da şu an 4 tane Sosyal Hizmet Merkezinin bulunduğunu ifade eden Bakan Selçuk açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"13 çocuk evimiz bulunmakta. Yine bakanlığımıza bağlı 1 bakım ve rehabilitasyon merkezimiz var. Bu merkezimizde gündüz bakım hizmeti de sunmaktayız. 4 özel engelli bakım merkezimiz bulunuyor. 18 yıl önce 2002'lerde 2 milyarı bile bulmayan bir sosyal programımız varken şu an 43 tane sosyal yardım programımızla 55 milyarı aşan bir sosyal yardımı vatandaşlarımıza ulaştırmaktayız. Bunun da neredeyse 2 milyar liraya yakınını 43 farklı sosyal yardım programıyla 18 yılda Afyonkarahisar'a iletmiş durumda."

Konuşmanın ardından Bakan Selçuk, Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından merkezin açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim