• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Sarı’dan "Göreceli Hassasiyet" Eleştirisi

Bakan Sarı’dan "Göreceli Hassasiyet" Eleştirisi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Fransa'da gerçekleşen terör saldırısında gösterilen hassasiyetin Türkiye'deki terör saldırılarında...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Fransa'da gerçekleşen terör saldırısında gösterilen hassasiyetin Türkiye'deki terör saldırılarında da gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere dün Adana'ya gelen Bakan Sarı'nın ilk durağı AK Parti Yüreğir İlçe Başkanlığı oldu. Bakan Sarı'yı Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer ve partililer kapıda karşıladı. Teşkilatla buluşması öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Sarı, son haftada yaşanan 2 terör saldırısını anımsatarak sözlerine başladı. Bakan Sarı, Sultanahmet Meydanı'ndaki turist kafilesine yapılan IŞİD saldırısını kınayıp, ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Saldırının tüm dünyaya yapıldığını vurgulayan Bakan Sarı, şöyle devam etti:

"Daha önce Fransa'da olduğu gibi Türkiye'de de gerçekleşen bu saldırı terörün dini, dili, ırkı, mezhebi, cinsiyet ayrımı, yaş ayrımı yapmadığını bir kez daha bizlere gösterdi. Biz tüm dünya ülkelerine, kamuoyuna aynı çağrıda bulunuyoruz. Fransa'da gerçekleşen terör saldırısında gösterilen hassasiyetin Türkiye'deki terör saldırılarına da gösterilmesini, gerek basın mensuplarını gerek kamuoyunun bu konuda tüm hassasiyetini göstermelerini istiyoruz."

Bakan Sarı, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 1 polisin şehit olduğu, 3'ü çocuk, 5 kişinin yaşamını yitirdiği PKK saldırısını da hatırlatarak, akademisyenlerin bildirisine tepki gösterdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu terör saldırıları sona erinceye kadar, Türkiye'nin her santimetre karesinde terör eylemleri sona erinceye kadar, çukurlar kapatılıncaya, mayınlar temizleninceye kadar operasyonlar devam edecek. Bu kararlılığımız devam edecek. Bu olayların cenaze töreninden sonra bazı akademisyenlerin yaptıkları bildiri, maalesef terör örgütünü destekleyecek nitelikte, hükümeti itham altında tutacak nitelikte olup bunları da şiddetle kınıyoruz. Çünkü 5 aylık bebeğin canına kıymayı göze alacak kadar gözü dönmüş bir terör örgütünü destekleyecek nitelikte yapılan her türlü yazılı sözlü açıklama kabul edilemez niteliktedir. Burada Türkiye'nin birlik ve beraberliğini korumak için canı pahasına görev alan askerimizi, polisimizi hedef alan, devletimizin iradesini hedef alan bu tür açıklamaları biz kabul edemeyiz. Umarım gereken yapılacaktır. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız açıklamalar üzerine çok şiddetli bir biçimde cevap vermiştir. Bu en zor zamanda Türkiye'nin 78 milyonun birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dik durması gereken dönemde maalesef bu tür açıklamalar terör ve terörü besleyen tüm örgütlerin, camiaların ekmeğine yağ sürmektedir. O yüzden ben nasıl ki 1 kasım seçimlerinde milletimiz, hükümetimize partimize destek vererek o dönemdeki eylemlere sandıkta gereken cevabı verdiyse, önümüzdeki süreçte de bu tür akademisyen sıfatıyla bildirim yayınlayanlara terör örgütü, dolaylı ve doğru yoldan destekleyenlere zamanı gelince gereken cevabı vereceğine inanıyorum."

Bakan Sarı, basın açıklamasının ardından partilileriyle sohbet ettikten sonra AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı'na hareket etti.

Bakan Sarı’dan "Göreceli Hassasiyet" Eleştirisi

Bakan Sarı’dan "Göreceli Hassasiyet" Eleştirisi

Bakan Sarı’dan "Göreceli Hassasiyet" Eleştirisi

Bakan Sarı’dan "Göreceli Hassasiyet" Eleştirisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim