• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Ramazanoğlu, Sur’dan Göç Eden Ailelerle Bir Araya Geldi

Bakan Ramazanoğlu, Sur’dan Göç Eden Ailelerle Bir Araya Geldi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalar nedeniyle evlerini terk edip göç etmek zorunda kalan aileleri...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalar nedeniyle evlerini terk edip göç etmek zorunda kalan aileleri ziyaret etti. Bakan Ramazanoğlu ailelere, "Devletin şefkatli kolları arkanızda" diyerek moral verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, sabah saatlerinde Diyarbakır'a geldi. İlk olarak Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu, burada valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Hüseyin Aksoy ve yetkililerden kentin durumu hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'ne geçen Bakan Ramazanoğlu, burada kadınlara Bakan sıfatı ile değil doktor sıfatı ile hitap ettiğini söyledi. Bakan Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında burada toplanan kadınlara, kadın hastalıkları ve korunma yolları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Ramazanoğlu'nun buradaki açıklamasında duyma engelli vatandaşlar için tercüman hazır bulunduruldu.

"TERÖR DEDİĞİMİZ MÜCADELE ELBETTE BİTECEK"

Bakan Ramazanoğlu, buradaki programın ardından AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na geçti. Kısa bir açıklamada bulunan Bakan Ramazanoğlu, Diyarbakır'ı ziyaret ettiklerini söyleyerek, "Buraya ne ilk ne de son gelişimiz olacak. Diyarbakır bizim her zaman gönül coğrafyamızda olan bir şehrimiz. Burada bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mızın bütün Türkiye çapında başlattığımız bir projemiz var, ASDEP. Aile Sosyal Destek Projesi, projemizi başlattığımız ana yerlerden birisi de Diyarbakır. Projenin amacı, belli sayıdaki ailelerin bir sosyal danışmanı olacak. Büyük devletlerin karşılaştığı büyük sorunlar olmuştur ama her seferinde aşmıştır" dedi.

Terör mücadelesinin elbette biteceğini kaydeden Bakan Ramazanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Demokrasi, ileri bir demokrasi yolunda ilerleyen bir Türkiye var. Kimse Türkiye'nin ileri demokrasi yolundaki yürüyüşüne engel olamayacak. İnşallah önümüzdeki süreçte bizi en önemli bekleyen adımlardan bir tanesi anayasa değişikliğimiz. O anayasa değişikliği ile beraber yeni bir siteme, yani başkanlık sitemine geçiş sürecini yaşayacağız. Türkiye artık sorunlarını daha dinamik çözebilen bir ülke durumuna gelecek. Yönetim konusunda hem tek seslilik hem daha emin adımlar atan bir ülke haline gelecek. AK Parti'nin yeni anayasayı yapma konusundaki iradesine ümit ediyoruz ki parlamento da destek verip Türkiye'ye artık dar gelen bu anayasa gömleğini üzerinden çıkarmış olacak. Dışarıda güzel bir havca var, bu coğrafi havanın aynı zamanda siyasi iklime de dönüşeceği güne yakın olacağını müjdelemek istiyorum."

BAKAN RAMAZANOĞLU, SUR'DAN GÖÇ EDEN AİLELERLE BİR ARAYA GELDİ

Bakan Sema Ramazanoğlu, daha sonra Sur ilçesinde çıkan çatışmalar nedeni ile evlerini terk eden aileleri ziyaret etti. İlk olarak 4 ailenin bulunduğu ve 16 kişinin yaşadığı evi ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu, burada Bircan Ozan ile sohbet etti. Bakan Ramazanoğlu, buradaki konuşmasında şöyle dedi:

"Biz bu süreçten, olaylardan dolayı elimizden ne geliyorsa devletimizin hükümetimizin bütün imkanlarını valiliğin emrine yolluyoruz. Tabi ki burada terör örgütünün yapmak istediğini sizlerin de huzurunu kaçıracak bu şehrin huzurunu kaçıracak hiçbir işleme biz göz yumamayız biz devlet olarak ve müsaade edemeyiz. Moral bakımından bu arkana koyduğum el devletin şefkat eli."

Bakan Ramazanoğlu, daha sonra yine 4 ailenin bulunduğu 22 kişinin yaşadığı evi ziyaret etti. Burada yerde oturan Ramazanoğlu, evdekilerin durumu hakkında bilgi aldı. Ramazanoğlu, son olarak yine 4 ailenin bulunduğu 13 kişinin yaşadığı evi ziyaret etti. Ramazanoğlu'na, evdekilerin Kürtçe konuşmasını AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu tercüme etti.

Bakan Ramazanoğlu, ziyaretlerinin ardından STK temsilcileri ile bir araya gelecek.

Bakan Ramazanoğlu, Sur’dan Göç Eden Ailelerle Bir Araya Geldi

Bakan Ramazanoğlu, Sur’dan Göç Eden Ailelerle Bir Araya Geldi

Bakan Ramazanoğlu, Sur’dan Göç Eden Ailelerle Bir Araya Geldi

Bakan Ramazanoğlu, Sur’dan Göç Eden Ailelerle Bir Araya Geldi

Bakan Ramazanoğlu, Sur’dan Göç Eden Ailelerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim