• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Bakan Gül: Algı başka oluyor olgu başka

Bakan Gül: Algı başka oluyor olgu başka
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Bölge değerlendirme toplantısında konuştu. Gül basının haber yapma hakkı olduğunu belirterek, "Yargısal kararların yanlışı - eksiği elbette olacaktır. Basının da bunun haber yapması elbette doğaldır. Yeter ki doğru haber ve doğru bilgi verilsin. Çoğu zaman algı başka oluyor, olgu başka." diye konuştu.

Gül şunları söyledi:

“-İyi kanun iyi uygulama ile hayat bulur, milletimizin adalet beklentisine uygun daha iyi yargısal işleyişler hayata geçecektir.

– Bazı olaylarda kamu vicdanının yönlendirilmeye çalışıldığını görmekteyiz. Algıyı, olguyu, bilgiyi birbirinden çok iyi ayırt etmeliyiz.

– Sağlam anlaşılır ve tutarlı gerekçe yargının en kuvvetli iletişim dilidir. Çünkü yargı millete kararlarıyla seslenir.

– Bugün bazı olaylarda özellikle sosyal medyada kamu vicdanın yanlış bilgilerle yönlendirildiğini de üzülerek görmekteyiz. Yargı kararları da elbette haber verme hakkının bir parçasıdır. Dünyanın hiçbir yerinde yargısal işleyişte kusursuzluğu yakalamanın mümkün olmadığını biliyoruz.

– Yargısal kararların yanlışı – eksiği elbette olacaktır. Basının da bunun haber yapması elbette doğaldır. Yeter ki doğru haber ve doğru bilgi verilsin. Çoğu zaman algı başka oluyor, olgu başka.

– Yargı kararlarında elbette hatalar olabilir ama bunlar yargının olağan işleyişi içindedir.

– Adalet Bakanı’nın bir cübbesi yoktur.”

CEREN ÖZD EMİR’İN KATİLİNİN FİRARI

Bakan Gül, Ceren Özdemir’i katleden katilin firarıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

“Ceren yavrumuza rahmet diliyorum. Acı bir cinayet, vicdanımızı derinden yaraladı. Cani 1 Aralık itibariyle firar ettiği anlaşılıyor. Hemen bir yakalama kararı çıkarılıyor. Polisler yakalamaya çalışıyorken iki polisimi yaralıyor. Adli yönden tüm süreç titizlikle başlamıştır.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuyla ilgili bir idari soruşturma başlatılmıştır. İhmal ya da aykırılık var mı soruşturulmaktadır. Türkiye’de açık kapalı cezaevi durumu yeni değildir. Açık cezaevinin koşulları bugün belirlenmiş bir durum değildir. İdari ve yasal olarak ne gerekirse yapılacaktır.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim