• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Bakan Faruk Çelik, EXPO Alanında İncelemelerde Bulundu

Bakan Faruk Çelik, EXPO Alanında İncelemelerde Bulundu
ANTALYA (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Artvin Cerrattepe'de yaşanan olaylarla ilgili, "Bu konu öteden beri tartışılan bir konu....

ANTALYA (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Artvin Cerrattepe'de yaşanan olaylarla ilgili, "Bu konu öteden beri tartışılan bir konu. Şu anda EXPO'nun güzelliklerini yansıtmamız daha doğru olacaktır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya'nın Aksu ilçesinde inşası devam eden EXPO 2016 Antalya şantiyesinde çalışmaları yerinde inceledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve EXPO Genel Sekreteri Kazım Aydın'ın da Bakan Çelik'e eşlik ettiği incelemelere EXPO 2016 Antalya Ajans Yönetim Kurulu'nda bulunan Antalya Valisi Muammer Türker ise annesinin vefatı nedeniyle katılamadı.

"MALİYET 1 BUÇUK MİLYAR TL'NİN ÜZERİNDE"

EXPO alanında çalışmaları inceleyen ve tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Çelik, şantiye alanında açıklama yaptı. EXPO'nun Şubat ayı sonu itibariyle kule dışında tüm yapı faaliyetlerinin tamamlanmış olacağını belirten Bakan Çelik, "Büyük oranda inşa faaliyetleri tamamlandı. Antalya bu büyük organizasyona hazırlanmış durumda. 112 hektar üzerinde kurulu olan bu alanda çalışmalar devam ediyor. 101 metre yüksekliğindeki kule tamamlandı ve cephe giydirmeleri devam ediyor. 6 bin 500 kişilik, Türkiye'nin en büyük kongre merkezi tamamlanmış durumda. 5 bin kişilik amfi tiyatro tamamlandı ve bitki heykelleri tarım müzesi, EXPO göleti restoranlar da tamamlandı. Bazen 3, bazen 2 vardiya şeklinde çalışmalar devam ediyor. Şubat sonu itibariyle kule dışında çalışmalar bitmiş olacak. 1 Nisan itibariyle hiçbir inşa faaliyetinin olmadığı test dönemine geçeceğiz. Maliyetle ilgili Şubat sonunda inşa faaliyetlerinin tamamlanmasıyla net bir rakam ortaya çıkmış olacak. Şu an tahsis edilen bir bütçe var o kullanılıyor. Net bir rakam vermemekle birlikte 1 buçuk Milyar TL'nin üzerinde denilebilir" dedi.

ARTVİN CERATTEPE AÇIKLAMASI

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'nde bakır madeni çıkarmak isteyen şirket ile bölge halkının karşı karşıya gelmesi ve ardından yaşanan olaylarla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Bakan Çelik, "Bu konuyla ilgili çok bilgim yok. Dün bütçe görüşmelerim vardı. Gece yarısında bitti. Öteden beri tartışılan bir konu bu ama şu anda EXPO'nun güzelliklerini yansıtmamız daha güzel olacaktır diye düşünüyorum. Diğer konuları Ankara'da başka vesilelerle değerlendireceğiz" ifadelerini kaydetti.

Et fiyatları tartışmalarıyla ilgili soruyu da yanıtlamak istemeyen Bakan Çelik, "Arkadaşlar bu konuları gerçekten başka zaman konuşalım. Gündemde çok konular var. Gıda, tarım ve hayvancılık olunca hepimizi ilgilendiriyor. Bu konularla ilgili ayrıntılı açıklamaları yaptık, yapıyoruz" dedi.

Bakan Çelik, daha sonra basına kapalı gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Bakan Faruk Çelik, EXPO Alanında İncelemelerde Bulundu

Bakan Faruk Çelik, EXPO Alanında İncelemelerde Bulundu

Bakan Faruk Çelik, EXPO Alanında İncelemelerde Bulundu

Bakan Faruk Çelik, EXPO Alanında İncelemelerde Bulundu

Bakan Faruk Çelik, EXPO Alanında İncelemelerde Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim